Op 22 september 2020 hebben de raden van de gemeenten Druten en Wijchen besloten een draagvlakonderzoek uit te voeren onder inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Met dit draagvlakonderzoek onderzoeken we hoe inwoners, ondernemers en organisaties denken over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten Druten en Wijchen en wat zij belangrijk vinden voor een nieuwe gemeente. Voor het draagvlakonderzoek zetten we een enquête uit onder alle inwoners. Daarnaast organiseren we 20 bijeenkomsten waar elke inwoner, ondernemer, organisatie aan kan deelnemen. Door corona is het wel noodzakelijk dat u zich aanmeldt. Dit kan via onderstaande knop.

Aanmelden bijeenkomsten

Ook met de aangescherpte coronamaatregelen houden we bij deze bijeenkomsten vanzelfsprekend rekening. We zorgen voor voldoende ruimte, mondkapjes en desinfectiematerialen.

Bijeenkomsten voor inwoners

  • 26 oktober van 19.30 - 21.30 uur, de Hostert in Batenburg
  • 27 oktober van 19.30 - 21.30 uur, Oase in Alverna
  • 3 november van 19.30 - 21.30 uur, Hoogeerd in Niftrik

MMocht u niet op de specifiek vermelde datum kunnen voor uw kern (of is deze al vol), dan kunt u zich ook aanmelden voor een andere bijeenkomst. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid zijn om deel te nemen, vandaar dat het geen strikte voorwaarde voor deelname is. Zit de bijeenkomst van uw keuze vol en wilt u op de reservelijst geplaatst worden? Dat kan: stuur een e-mail naar bestuurlijketoekomst@drutenwijchen.nl en vermeld naar welke bijeenkomst u wilt komen. 

Bijeenkomsten voor ondernemers

  • VOL: 22 oktober 2020 van 19.30 - 21.30 uur, Sterrebosch in Wijchen (voor ondernemers uit Wijchen en Druten)
  • 3 november 2020 van 15.30 - 17.30 uur, Hoogeerd in Niftrik (voor ondernemers uit Wijchen en Druten)

Voor maatschappelijke organisaties

  • 21 oktober 2020 van 19.30-21.30 uur, Sterrebosch in Wijchen (specifiek voor organisaties uit sociaal domein, onderwijs, levensbeschouwing etc)

Hoe ziet zo'n bijeenkomst eruit?

Bekijk hieronder de opnames van de bijeenkomst voor inwoners in Balgoij: