De DAR haalt het afval op in onze gemeente. Op de website van de DAR vindt u alle informatie over afval. Bijvoorbeeld over de afvalpas, de milieustraat, afval scheiden en klachten over het ophalen van afval.

Afval ophalen en wegbrengen

De Dar haalt vier verschillende soorten afval op: restafval (grijze container), GFT (groene container), papier (blauwe container) en plastic. De ophaaldagen in uw wijk vindt u in de:

Afvalkalender van de Dar

Heeft uw flat of appartement een ondergrondse container? Dan moet uw restafvalzak daarin. U opent de container met uw afvalpas.

Wilt u weten waar u bijvoorbeeld glas, luiers, kleding en elektrische apparaten naar toe kunt brengen? Of er een kringloopwinkel bij u in de buurt is? En wat u naar de milieustraat kunt brengen? In de afvalkalender van de Dar vindt u ook informatie over alle afvalsoorten.

Brengt u afval naar de milieustraat van de DAR? Neem dan uw afvalpas mee. Meer informatie over de milieustraat vindt u op de website van de Dar.

Afvalcontainers omruilen en aanvragen

U kunt uw containers omruilen voor een ander formaat. Dit kost eenmalig € 25,-. Bent u verhuisd en u komt in een woning waar al containers staan? Dan kunt u ze gratis omruilen tot 6 maanden na uw verhuizing. U vult online het formulier in. U geeft aan: welk formaat, uw adres en op welke datum u de containers klaarzet. U zet de containers op uw oprit of bij voordeur. Wij ruilen ze dan om.

Komt u in een nieuwbouwwoning en u heeft geen container? Dan kunt u deze online aanvragen. Vult u dan in welke containers u wilt hebben: grijze, groene en/of voor papier en het volume (groot of klein). Wij bezorgen ze binnen drie werkdagen.

U kunt ook een extra container aanvragen. Meer informatie over de kosten daarvan vindt u op de website van Munitax.

Container omruilen of aanvragen

Is uw container weg of stuk?

Dan kunt u een nieuwe container online aanvragen.

Is uw container weg? Doe dan aangifte bij de politie.Een kopie van de aangifte stuurt u mee bij het online aanvragen van een nieuwe container.

Nieuwe container aanvragen

Wat kost het? Afvalstoffenheffing

Voor het ophalen en verwerken van uw afval betaalt u afvalstoffenheffing. Munitax voert de belastingzaken voor de gemeente Wijchen uit. Meer informatie vindt u op de website van Munitax.