Wijchen-Zuid krijgt een nieuw, vitaal en bruisend voorzieningenhart. De plannen hiervoor staan in de gebiedsvisie Hart van Zuid. Op dinsdag 7 september hebben burgemeester en wethouders ja gezegd tegen deze visie.

“Met de nieuwe inrichting van dit gebied zorgen we ervoor dat Wijchen-Zuid ook in de toekomst een fijne en levendige woonomgeving blijft, voor jong en oud” zegt wethouder ruimtelijke ordening Geert Gerrits. “Bereikbaarheid en veiligheid zijn belangrijke aandachtspunten.”

Aantrekkelijke voorzieningen

Volgens de plannen krijgt het nieuwe centrum een nieuw multifunctioneel wijkcentrum, een sporthal, een winkelcentrum, zorgvoorzieningen, een ontmoetingsplein en een basisschool, pal naast het groen. Ook is het plan om minimaal 100 nieuwe woningen te bouwen, waar onder zorgwoningen.

Ruimte maken

Om de plannen uit te voeren, moet er ruimte komen in het gebied. Dat betekent dat de bestaande school, het wijkcentrum, de sportzaal en een gebouw met 34 woningen misschien gesloopt moeten worden.

Hoe verder

De gemeenteraad neemt waarschijnlijk in de tweede helft van oktober een besluit over de gebiedsvisie. Als er groen licht komt, gaan de betrokken organisaties de visie verder uitwerken tot een haalbaar plan. Dat doen ze samen met de inwoners van Wijchen-Zuid en andere belanghebbenden. Hopelijk ligt er dan in het najaar van 2022 een mooi plan. Waar inwoners, winkeliers en alle andere betrokkenen blij van worden!

Samen aan de slag

Hart van Zuid is een samenwerking tussen initiatiefnemers van het Wijkcentrum, ondernemers Zuiderpoort, Talis, Kans & Kleur, De Eerste Stap, MeerVoormekaar, ZZG zorggroep, Rialto, betrokken inwoners en de gemeente Wijchen.

Meer weten

Kijk voor meer informatie op de speciale Hart van Zuid-pagina. Binnenkort verschijnt daar ook een overzicht met vragen en antwoorden over de plannen voor Hart van Zuid. U kunt de gebiedsvisie Hart van Zuid online bekijken, deze staat onder punt 6.2

Afbeelding: Schets uit gebiedsvisie Hart van Zuid, gezien vanuit Hoogmeer. Beeld: KdV architectuur
Afbeelding: Schets uit gebiedsvisie Hart van Zuid, gezien vanuit Abersland. Beeld: KdV architectuur