Melden verloren of gevonden voorwerpen

Wilt u een gevonden voorwerp melden?

Let op: onderstaande producten niet melden op deze site, deze worden niet geregistreerd!

Wat moet u wel doen:

• Sleutels/contactloze autosleutels (keycards): geef deze af bij de gemeente
  • Bankpassen en creditcards: afgeven of opsturen bij de betreffende bank
  • OV-chipkaart: stuur deze op naar de klantenservice OV-chipkaart
  • Gevonden paspoort/identiteitskaart/rijbewijs: geef deze af bij de gemeente
  • Afvalpas ondergrondse container: deze graag apart melden via het meldingsformulier (reiniging, ondergrondse afvalbakken)
  • Huisdieren: Dierenbescherming regio Maasland is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer: 088-8113410

Melden gevonden voorwerp

Bewaartermijn gevonden voorwerpen

Een bewaartermijn is hoelang men iets moet bewaren. Is het gevonden voorwerp minder dan € 450,00 waard? Dan is de bewaartermijn 3 maanden. Is het gevonden voorwerp meer dan € 450,00 waard? Dan is de bewaartermijn 1 jaar.
Alle voorwerpen worden 1 jaar en 1 maand bewaard door de gemeente of de vinder.

Wilt u als vinder eigenaar worden van het voorwerp? Dan meldt u dat vooraf bij aangifte.
Meldt de rechtmatige eigenaar zich niet binnen dat jaar? Dan mag de vinder het voorwerp na 1 jaar en 1 maand houden.
De eigenaar kan het voorwerp niet meer terugeisen na de bewaartermijn.

Contact

Zijn er vragen of wilt u het voorwerp ophalen bij de gemeente, neem dan contact op met het KlantContactCentrum, via
verlorenofgevonden@wijchen.nl of via telefoonnummer 024-751 71 11.

Bent u iets kwijt?

Bekijk eerst het overzicht van verloren of gevonden voorwerpen. Mogelijk is het voorwerp gevonden en bij ons al geregistreerd.

Fietsen: doe altijd aangifte bij de politie! Staat uw fiets niet in het overzicht, informeer dan bij Vraag en Aanbod  (024 642 18 12) of de fiets daar is opgeslagen.

Let op: onderstaande voorwerpen worden niet geregistreerd en staan dus niet in het overzicht:

• Sleutels/contactloze autosleutels (keycards): Haal deze af bij de gemeente en neem een bewijs ( bijv. reservesleutel) mee
  • Verloren paspoort/identiteitskaart/rijbewijs: vraag een nieuw document aan bij gemeente en teken bij de gemeente een verklaring van verlies of diefstal.
  • Kliko's: doe aangifte bij de politie en vraag dan nieuwe kliko aan bij de gemeente
  • Afvalpas milieustraat: neem contact op met de DAR: 024 371 60 00

Melden verloren voorwerp

Gestolen?

Vermoedt u dat uw eigendom gestolen is? Ga dan naar de Politie. Het politiebureau van Wijchen is aan de Meester van Coothlaan 45, 6602 GS te Wijchen.
U kunt hier terecht van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

U kunt ook aangifte doen via telefoonnummer 0900 8844 of via de website: www.politie.nl/aangifte.

Contact

verlorenofgevonden@wijchen.nl of via telefoonnummer 024-751 71 11.