Bericht van de loco burgemeester over Corona - 24 maart (24-03-2020)

Beste inwoners van de gemeente Wijchen,

Inmiddels heeft het coronavirus ons leven goed op zijn kop gezet. Kunnen we niet meer op bezoek bij familie in een verpleeghuis of instelling. Dat is een heel zwaar gelag. Ook zullen velen van u in hun familie of kennissenkring al iemand kennen die ziek is geworden. Vanaf deze plaats natuurlijk veel sterkte toegewenst en een spoedig herstel.

De maatregelen die de regering afgelopen maandag heeft aangekondigd, zijn zeer vervelend maar wel zeer noodzakelijk. Al die activiteiten van Meerkunst tot Koningsdag en Kasteelfeesten, om er maar een paar te noemen, kunnen niet doorgaan. Maar we weten dat we dit doen om leed te besparen.

Vorige week dinsdagavond stond ik samen met mijn buren een applaus te geven voor de mensen in de zorg. We konden ook het applaus horen van de hofjes verderop. Mooi om te ervaren hoe ook Wijchen zijn waardering laat blijken. Maar laten we alstublieft die waardering ook uiten door niet te hamsteren. Zodat ook de mensen die we nu hard nodig hebben hun boodschappen kunnen doen.

En laten we niet vergeten ons aan de gezondheidsrichtlijnen te houden. Houd afstand en blijf zoveel als kan thuis, zeer zeker bij verkoudheidsverschijnselen. Wijs ook uw kinderen hierop, want ook voor hen is dit belangrijk. Bedenk ook dat onze toezichthouders en politiemensen overtreders zullen bekeuren. Laat het alstublieft niet zo ver komen.

Wat een geweldige actie vindt er nu plaats in onze gemeente! Drie inwoonsters hebben het initiatief genomen om hulpvragers en hulpbieders met elkaar in contact te brengen. Wat een hartverwarmend initiatief en wat mooi om te zien hoeveel mensen hulp aanbieden. Dank daarvoor!

Laten we ook met zijn allen onze horecaondernemers een steuntje in de rug geven. Velen van hen zijn overgegaan op een bezorgservice. Maak er een keer gebruik van, als dat voor u mogelijk is.
Zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groet,

Paul Loermans
Locoburgemeester Wijchen