Bericht van de loco burgemeester over Corona (15-03-2020)

Beste inwoners van de gemeente Wijchen,

Zoals u allen weet heeft het Coronavirus ons land flink in zijn greep. Ook in Wijchen en onze regio zijn er inmiddels mensen besmet met het virus en zij verblijven in isolatie in het ziekenhuis of thuis.

Op 12 maart heeft het kabinet verregaande maatregelen afgekondigd

Samenkomsten van meer dan 100 mensen zijn niet langer toegestaan. Er wordt opgeroepen geen handen te schudden en bij verkoudheid of griepverschijnselen thuis te blijven. Ook is ons gevraagd waar dat kan thuis te blijven. Op 14 maart is ook in onze gemeente een noodverordening van kracht. In onze gemeente en de regio zijn teams aan de slag om de gevolgen van de maatregelen in de gaten te houden en eventueel verdere besluiten te nemen.

Zojuist is het zeer ingrijpende besluit genomen dat de scholen, kinderopvang en ook de horeca morgen sluiten

Het is belangrijk dat we ons aan deze afspraken houden om elkaar te beschermen en met name onze ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Het is mooi om te horen dat veel Wijchenaren zich inzetten om anderen te helpen.

Ik wil mijn waardering uitspreken voor al die mensen die in de zorg werken, bij de hulpdiensten en in de levensmiddelensector.

De dienstverlening van de gemeente gaat zoveel mogelijk door, maar is vooral gericht op de echt noodzakelijke taken

Als inwoner van Wijchen en als loco burgemeester wil ik u vragen om zoveel mogelijk voor elkaar klaar te staan. Bel eens extra met iemand uit uw omgeving die niet zo makkelijk de deur uit kan, doe de boodschappen voor uw oudere buurtgenoot of familielid. Of biedt aan om op kinderen te passen voor de ouders die werken in cruciale functies. We zijn in onze gemeente nog gewend om te zien naar elkaar. Laten we dat nu ook doen.

Blijf uw gezonde verstand gebruiken en maak een afweging waar u wel of niet naar toe gaat, en zorg voor elkaar. Dan weet ik zeker dat we ons door deze periode heen zullen slaan.

Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Paul Loermans