Burenruzie voorkomen (09-05-2019)

Iedereen kent het wel, die kleine irritaties tussen buren. Meestal gaat het om situaties die te ver voeren om justitie of politie in te schakelen. Waar mensen dicht op elkaar wonen, kunnen ruzies of conflicten ontstaan. Vaak spelen niet uitgesproken verwachtingen daar een rol in. U heeft uw buren hierop aangesproken maar dat helpt niet. Zo’n probleem kan gemakkelijk uit de hand lopen. Een irritatie wordt dan een dagelijkse ergernis en kan veel energie kosten.

Komt u er samen niet uit? Dan kunt u hulp vragen.

• Overlast in de openbare ruimte kunt u melden bij de gemeente (024-7517111 of op de MijnGemeente app.
  • Als u er samen uit wilt komen, is dat het begin van een oplossing. Buren of wijkbewoners met een lastige situatie of conflict kunnen dit zelf bij Buurtbemiddeling melden via telefoonnummer 024 641 84 59.
  • Ervaart u acute overlast die niet levensbedreigend of spoedeisend is? Meld dit dan bij de politie via telefoonnummer 0900 88 44. Loopt de situatie uit de hand of is de overlast dusdanig dat elke seconde telt? Bel dan direct 112.

De wijkagent is het aanspreekpunt van de politie in uw buurt. En kan u tips geven over hoe om te gaan met situaties van overlast. In de gemeente Wijchen zijn vijf wijkagenten actief: Henry van Galen (Wijchen Centrum), Hanneke Arts (Wijchen Noord), Etienne Fontein (Wijchen bedrijventerrein en Woezik), Freek Kleinschiphorst (Wijchen Zuid) en Gerrie van Doorn (Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik), U kunt hen bereiken via telefoonnummer 0900 8844. U kunt ook op www.politie.nl een contactformulier invullen.