Pagina opties

Groter
RSS

Buurtbus Rijk van Nijmegen zoekt chauffeurs (14-01-2020)

Heeft u tijd beschikbaar en wilt u die prettig besteden? Dan is werken als buurtbuschauffeur misschien iets voor u!

Ruim 35 jaar geleden reed de eerste buurtbus in onze regio tussen Wijchen en Heumen. In de afgelopen jaren is het lijnennet flink uitgebreid. De buurtbus is een manier om op onrendabele lijnen toch openbaar vervoer te kunnen aanbieden. Zo kunnen mensen die in dunbevolkte gebieden wonen en geen eigen vervoer hebben, toch reizen. De buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen zoekt enthousiaste vrijwilligers (m/v) om de bewoners van de gemeenten Berg en Dal, Malden, Wijchen en Beuningen te vervoeren op trajecten waar de normale bus niet (meer) komt. Verder zijn er vergevorderde plannen voor een nieuwe buurtbuslijn tussen Wijchen en Grave. Ook daarvoor zijn flink wat extra vrijwillige chauffeurs nodig.

Voorwaarden

Als u in het bezit bent van het rijbewijs B, minimaal twee jaar rijervaring heeft en tijd beschikbaar heeft, kunt u hiervoor in aanmerking komen. Wij vragen van u minimaal één dagdeel per 2 weken van ongeveer vier uur, waarop u samen met 120 collega-vrijwilligers de dienstregeling realiseert.

Meer informatie

Op www.buurtbus.com vindt u meer informatie en een aanmeldingsformulier. Ook kunt u via de website contact opnemen met de secretaris van de vereniging.