Pagina opties

Groter
RSS

Donkere dagen: bent u thuis? (01-10-2019)

Wijchen waakt

Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Onbekenden zijn in uw huis geweest en hebben waardevolle bezittingen meegenomen. Nu het buiten vroeger donker is, hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak te verkleinen. De volgende tips kunnen u daarbij helpen.

Verlichting

Of u nu thuis bent of niet, zorg dat er ’s avonds lampen branden. Met bijvoorbeeld een tijdschakelaar kunt u regelen dat het licht 's avonds vanzelf aangaat. Zorg daarnaast voor goede buitenverlichting die aanspringt zodra iemand in de buurt komt. Zo kunnen inbrekers zich niet verstoppen bij uw huis.

Sluit deuren en ramen

Sluit uw huis goed af, ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Inbrekers hebben heel weinig tijd nodig om toe te slaan. Draai de sleutel van uw voor- en achterdeur minstens één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken. Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor advies.

Niet thuis

Bent u een avond niet thuis of een weekendje weg? Zet dit niet op Twitter of Facebook. Inbrekers gaan mee met hun tijd. Deel foto’s of verhalen pas als u weer thuis bent.

Waak mee!

Meld verdachte situaties. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Kijk op www.wijchen.nl/wijchenwaakt voor meer informatie over Wijchen Waakt!