Pagina opties

Groter
A A
RSS

Een gewaarschuwd mens... (22-01-2019)

We fietsen in Wijchen gelukkig heel wat af. Fietsen is immers gezond én gemakkelijk. Vooral als je even snel een boodschap wilt doen. Parkeren van je stalen ros is in het centrum van Wijchen nooit een probleem. Of toch wel? Wist u bijvoorbeeld dat het “wildparkeren” van fietsen op de Markt écht problemen geeft? Winkeliers en het winkelend publiek ergeren zich steeds vaker aan fietsen die her en der worden neergezet. Oók hulpdiensten als ambulances en brandweerwagens hebben er veel last van. Zij kunnen er simpelweg niet door. Vandaar dat de gemeente onlangs met borden heeft aangegeven waar je géén fietsen mag plaatsen.

Tot nu toe hebben onze toezichthouders alleen maar waarschuwingen gegeven aan mensen die hun fiets verkeerd hadden neergezet. Maar let op: vanaf deze week wordt er écht gehandhaafd. Dat betekent dat fietsen die verkeerd staan worden weggehaald en naar de gemeentewerf worden gebracht. De eigenaren kunnen in ruil voor 10 euro en het tonen van legitimatiebewijs en/of fietssleutel hun fiets weer terugkrijgen.

Tip: Parkeer uw fiets alleen nog op plekken waar dit wél is toegestaan. Winkeliers, het winkelend publiek, onze toezichthouders én de hulpdiensten zullen u dankbaar zijn. Het grote voordeel is bovendien dat de gemeente uw fiets laat staan. Dat scheelt u weer een hoop geld en gedoe. Hoe noemen we dat ook alweer? Een gewaarschuwd mens …