IkPas: zet je alcoholgebruik op pauze (25-02-2019)

Vanaf woensdag 6 maart, de dag nĂ¡ carnaval doen veel Nederlanders mee met IkPas: de actie om 40 dagen geen alcohol te drinken. Ook in Wijchen doen steeds meer mensen mee. Ga jij ook de uitdaging aan?

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl/wijchen. Ook kun je een gratis IkPas-polsbandje ophalen bij het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27 in Wijchen. Dit kan vanaf 20 februari.

Waarom meedoen?

Je doet mee met IkPas om jezelf uit te dagen. Door 40 dagen geen alcohol te drinken word je bewuster van je eigen alcoholgebruik. Vaak drinken we uit gewoonte, of omdat anderen het doen. Standaard bij het eten, op een feestje, of als slaapmutsje. IkPas maakt je bewuster van je alcoholgebruik. En het is ook nog eens goed voor je gezondheid!

Ambassadeurs Wijchen

In Wijchen maken een aantal ambassadeurs zich hard voor IkPas. Bijvoorbeeld horecaondernemer Geert Sanders van zaal Sterrebosch, wethouder volksgezondheid Titus Burgers, journaliste Corine van Dijk en voormalig profvoetballer Theo Borsten. De campagne in Wijchen wordt ondersteund door de GGD, MeerVoormekaar, ZZG zorggroep, Iriszorg en de gemeente Wijchen.