Maak gebruik van de Kindregeling (24-06-2019)

Heeft u een laag inkomen? Of heeft u een uitkering via de gemeente Wijchen? Dan kan het soms moeilijk zijn om rond te komen. Vooral als er door bijzondere omstandigheden extra kosten zijn. Speciaal voor gezinnen met kinderen bestaat de Kindregeling.

Speciaal voor kinderen

Heeft u een laag inkomen en kinderen? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een jaarlijks geldbedrag voor sport, hobby’s en onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan gratis zwemlessen voor zwemdiploma A voor basisschoolkinderen. Of misschien heeft u recht op een computer voor uw kinderen. De hoogte van dit geldbedrag hangt af van de leeftijd van uw kinderen.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Maak dan een afspraak met Lucienne Smals van het formulierenteam. Stuur een e-mail naar l.vandennieuwenhuijzen@meervoormekaar.nl of bel 024 641 84 59.

Meer informatie of vragen?

• Kijk op www.wijchen.nl/laaginkomen voor meer informatie over de Kindregeling en de voorwaarden. Hier staan ook andere regelingen op voor mensen met een laag inkomen. Via de website kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente.
  • Heeft u vragen of wilt u weten of u in aanmerking komt voor de regeling? Dan kunt u een afspraak maken via inkomensondersteuning@wijchen.nl of 088 432 70 00.
  • Of kom van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur langs op het open inloopspreekuur in het Huis van de Gemeente.