Ondertekenen plannen sloop en nieuwbouw La Verna (12-02-2020)

Schets LaVerna

LuciVer, Driestroom, Talis en Hendriks Bouwbedrijf hebben de overeenkomsten voor de sloop en nieuwbouw van verpleeghuis La Verna ondertekend. Na een lange en intensieve voorbereiding zijn de partijen klaar om écht aan de slag te gaan. De afgelopen maanden zijn de plannen in overleg met de cliëntenraad en de buurtbouwgroep verder uitgewerkt. De gemeente Wijchen is bezig met de laatste fase van het bestemmingsplan.

Onder leiding van Hendriks is en wordt het ontwerp verder uitgewerkt. De planning is om voor de zomer de bouwaanvraag in te dienen.De buurtbouwgroep heeft met alles mee gekeken en een waardevolle bijdrage geleverd. De hele bouwperiode blijven we met deze groep in overleg. Tjeerd van de Put, bedrijfsleider Hendriks Onderhoud en Beheer: “Als je het goed wil doen in een buurt en voor bewoners, ga je in gesprek.”

Planning: bouw LaVerna in twee fases

Tussen maart en november zijn voorbereidende werkzaamheden rondom het huidige La Verna, waaronder de verplaatsing van het trafohuis. In december dit jaar start de bouw van de eerste fase. Een jaar later is dit klaar en kunnen alle bewoners van het huidige La Verna verhuizen. Vanaf maart 2022 wordt het huidige gebouw gesloopt. In juni 2022 kan de bouw van fase 2 beginnen. Ook dit duurt een jaar. In dat gedeelte komen zowel cliënten van LuciVer als Driestroom. Binnenkort starten we ook met het ontwerp van de tuin. Tijdens de bouw en sloop gaat de huidige tuin natuurlijk flink op de schop, zodat we een groot deel van de tuin opnieuw moeten aanleggen.

Bestemmingsplan, bijna klaar

Binnenkort informeert de gemeente de omwonenden en bewoners over het bestemmingsplan. Deze is bijna aangepast. Wethouder Geert Gerrits, betrokken bij de plannen en aanwezig om de partijen te feliciteren, geeft aan “We zijn heel tevreden met de kwaliteit. Zowel vanuit zorg als vanuit ruimtelijke kwaliteit is dit een prachtig plan.”