WijWijchen.nl: goed alternatief! (12-02-2019)

In de gemeente Wijchen verschijnt volgend jaar géén nieuwe papieren gemeentegids meer. Daarmee komt een einde aan jarenlange traditie. Het college van Wijchen is van mening dat een papieren gemeentegids die elk jaar huis-aan-huis op 17.000 adressen op de deurmat valt, niet meer van deze tijd is. Ten eerste is een papieren gids niet erg duurzaam en daarmee flink belastend voor het milieu. Daarnaast is de informatie die erin staat natuurlijk al heel snel verouderd. Simpelweg omdat je de adresgegevens niet even kunt aanpassen. Je moet dan immers wachten tot de nieuwe editie uitkomt.

Voor sommige inwoners zal het verdwijnen van de bekende gids zonder twijfel even wennen zijn. Anderzijds hebben de meesten van hen inmiddels vast een smartphone of laptop. Hiermee weten zij vast prima te surfen op het internet of appjes te sturen naar hun kinderen en kleinkinderen. En daarmee komen we tot de kern van het verdwijnen van de traditionele gemeentegids. De meeste adressen zijn tegenwoordig veel sneller (en nauwkeuriger) online beschikbaar. De ideale vervanger van de gemeentegids is WijWijchen.nl. Dit Wijchense online-dorpsplein beschikt maar liefst over naar schatting 700 actuele adressen. En heeft nog véél meer te bieden. Zo kunnen verenigingen en organisatie zelf hun gegevens actueel houden. Ook zetten ze er vaak de activiteiten bij die zij organiseren. Handig toch?