Beeldmerk (logo) en fotomateriaal

De gemeente Wijchen heeft haar eigen huisstijl. Inwoners en bedrijven hebben vertrouwen in het logo en de huisstijl van de gemeente Wijchen. Daarom is er toestemming nodig voor het gebruik van:

• De huisstijl. Het logo en alle elementen die daarbij horen.
  • Het gemeentewapen. Het gemeentewapen is via de Hoge Raad van Adel door de Kroon aan onze gemeente verleend. De gemeente heeft hiermee het exclusieve gebruiksrecht op het gemeentewapen. Het wapen gebruiken wij voor officiële gelegenheden en op officiële documenten voor het college van burgemeester en wethouders.
  • Foto’s en beeldmateriaal van de gemeente Wijchen op de website, social media en in drukwerk.

De gemeentevlag van de gemeente Wijchen mag u wel gebruiken zonder toestemming. Hiervoor zijn ook geen regels.

Wie hebben geen toestemming nodig?

Inwoners, bedrijven of instanties die samenwerken met de gemeente Wijchen of subsidie ontvangen van de gemeente mogen het logo en de huisstijl elementen gebruiken met een omschrijving erbij. Bijvoorbeeld met de vermelding erbij "dit project is mede tot stand gekomen door subsidie/sponsoring van de gemeente Wijchen". Hiervoor overleggen zij wel altijd eerst met het team communicatie.

Toestemming vragen

Wilt u ons logo, het gemeentewapen, foto’s, filmmateriaal of andere elementen die horen bij onze huisstijl gebruiken? Neem dan eerst contact op met team communicatie via communicatie@drutenwijchen.nl.

Gebruik zonder toestemming

Gebruik van het logo (zie bovenaan onze website), de huisstijl en alle elementen die daarbij horen zonder toestemming is onrechtmatig. Dit geldt ook voor het gemeentewapen, foto’s en filmmateriaal van de gemeente Wijchen. U moet de elementen dan direct weghalen en de gemeente Wijchen neemt maatregelen in geval van misbruik.

Vlag

Wapen