Wijchen heeft drie blauwe zones: rondom het centrum, aan de Heumenseweg in Alverna en in de Zomertaling. De blauwe zone is bedoeld om langdurig parkeren tegen te gaan. U mag in de parkeervakken waar een blauwe lijn staat, maximaal 2 uur parkeren. In het centrum op de Vlaskam (ingang via Burchtstraat) is dit 1 uur. De parkeerschijf moet achter de voorruit van de auto liggen, waarbij u de parkeerschijf moet instellen op de aankomsttijd. Door de blauwe zone kunnen veel mensen gebruik maken van de parkeerplaatsen. 

Wat moet ik doen?

Tijdelijke ontheffing Centrumgebied/Heumenseweg Alverna

Als u (als burger, bedrijf of instelling) in het centrumgebied of de Heumenseweg moet werken, dan kunt u bij de gemeente een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. U kunt denken aan aannemers die met een bepaald bouwproject bezig zijn of als u gaat verhuizen. Hiermee kunt u maximaal een maand voor onbeperkte tijd parkeren in de blauwe zone. Houd u er rekening mee dat u dit minimaal twee weken van tevoren doet.

Online aanvraag tijdelijke ontheffing blauwe zone centrum/Heumenseweg met DigiD

Ontheffing Zomertaling

Woont u in de Zomertaling? Dan kunt u een permanente ontheffing voor een jaar voor dit gebied aanvragen. Ook bedrijven die hier gevestigd zijn, kunnen een aanvraag doen.

Online aanvraag ontheffing Zomertaling met DigiD

Wat moet ik betalen?

 De kosten voor 2021 zijn € 34,80. Deze zijn vastgesteld in de legesverordening (vul uw postcode en zoekterm leges* in) van de gemeente Wijchen.

Hoelang duurt het?

Binnen 8 weken hoort u of u een ontheffing krijgt.

Handig om te weten

Centrum Wijchen

De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

U kunt uw auto ook voor langere tijd parkeren in de grijze zone. Op deze plaatsen geldt geen tijdslimiet, zodat u uw auto er voor onbepaalde tijd mag parkeren.  Bekijk hieronder de kaart met de blauwe en grijze zones.

Grotere kaart bekijken

Heumenseweg Alverna

De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Zomertaling

De blauwe zone geldt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.