Sinds 1 juni kunnen we weer eens op een terrasje zitten. Heerlijk met dit mooie weer. Ik hoop dat u heeft genoten. Hoorde u ook die geluiden om u heen, toen u eenmaal een plekje in de zon had gevonden? Wat gaat er met onze gemeente gebeuren, wordt Wijchen opgeheven, is het einde in zicht …?

Als je De Wegwijs leest, zou je het haast geloven. Hoe ziet de toekomst van onze gemeente eruit, wordt alles anders voor Wijchen? Het is een vraag die leeft. Dat begrijp ik heel goed. Maar ik kan u ook verzekeren: het antwoord op deze vraag is NEE, dat zal nooit gebeuren. Wijchen blijft Wijchen, hoe dan ook! Zoals de kernen Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur en Niftrik en ook Alverna en Woezik zichzelf zijn gebleven.

Er is een hele weg te gaan, voordat gemeenten besluiten om te gaan herindelen. De gemeenteraad heeft daarbij het laatste woord. In Wijchen hebben de raadsleden nog geen enkel besluit genomen over dit onderwerp.

Wij staan pas aan het begin van deze weg, áls wij deze al inslaan. Dat hangt af van de gemeenteraad. Maar als wij deze weg gaan bewandelen, dan willen wij dat in alle openheid en zorgvuldig doen. Samen met u, want uw mening telt.

De komende tijd kunt u meer uitleg van ons verwachten. Maar u bent ook zelf aan zet. Wij horen graag wat u belangrijk vindt voor de toekomst van uw woon-, werk- en leefomgeving. Als burgemeester zie ik het als mijn taak om dit in goede banen te leiden. Daar mag u mij op aanspreken. Ook als u mij, net als u, ziet genieten op een terrasje in de zon.


Marijke van Beek
burgemeester