Twee weken geleden hing er een jubelstemming in het centrum van Wijchen. De kelners glimlachten uitbundig en net voor het middaguur begonnen zich buiten stevige rijen te vormen. Klokslag 12.00 uur werden de Wijchense terrassen heropend. Onder het genot van een zonnetje, een drankje en een bitterbal concludeerden de burgemeester en ik dat het centrum van Wijchen weer begon te bruisen. Voor even leek het alsof corona zich had overgegeven.

Samen vooruit

Ondanks de (beperkte) verruiming voor de horeca en de detailhandel moeten we ons blijven realiseren dat de problemen van lokale ondernemers niet zijn verdwenen. De financiële als de mentale uitdaging blijven de komende maanden immens. Dit blijkt ook uit de schrijnende verhalen die ik van deze ondernemers te horen krijg. Ondanks de steunpakketten van de Rijksoverheid bloedt een aantal van hen financieel leeg. Daarnaast mogen ondernemers met een aangetrokken handrem doen waar zij goed in zijn: ondernemen.

Steun onze lokale ondernemers

Laten we na die kleine opsteker van twee weken geleden weer meer aandacht hebben voor onze lokale ondernemers. Koop dat shirtje niet online, maar juist bij de kledingwinkel op de hoek. Sla de aardappelen met groente een keer over en ga voor een verse ovengebakken pizza. Of koop het cadeautje voor Moederdag bij een lokale ondernemer in plaats van bij een internationale internetgigant.

Koop lokaal!

Nick Derks
wethouder