Stap voor stap bouwen we samen aan een duurzaam Wijchen. Zo liggen er op steeds meer daken zonnepanelen. Nieuwe woningen isoleren we goed en bouwen we zonder de gasaansluiting. De daken van de gemeentelijke gebouwen en bedrijven leggen we vol met zonnepanelen. Bedrijven moedigen we aan om maatregelen te nemen zodat ze minder energie gebruiken.

Zelf maak ik er een sport van om mijn energierekening zo laag mogelijk te krijgen. Zo heb ik isolerend glas en zonnepanelen. Maar ik let ook op de kleinere maatregelen. Zo zet ik verwarming wat lager en let ik op het stroomverbruik. Want ook veel kleine stappen maken dat we vooruit komen in de energiebesparing. De energie die we niet gebruiken hoeven we niet af te rekenen en niet op te wekken. Vorige week kregen huiseigenaren een waardebon van €70,- in de brievenbus. Met deze waardebon kopen ze energiebesparende middelen, zoals ledlampen, tochtstrippen of radiatorfolie. In deze editie van de Wegwijs leest u hier meer over. Samen met de woningcorporaties werken we eraan dat huurders straks ook een waardebon krijgen.

We nemen de verantwoording van de duurzaamheidsopgave die we uit Europa, Nederland, Provincie, Regio krijgen. Wijchen draagt haar steentje bij in kleine en grotere stappen. Aan een duurzaam Wijchen bouwen we nog veel jaren. Dit doen we stap voor stap en met veel aandacht.

Doet u met ons mee?

Titus Burgers
wethouder