Regelmatig spreek ik met inwoners van onze gemeente over het thema duurzaamheid. Zeker na een zomer van overstromingen in Limburg en extreem hoge temperaturen in Zuid-Europa. Klimaatverandering houdt ons allemaal bezig.

Duurzaamheidskrant

Onze klimaatdoelstellingen zijn erg belangrijk. Ze helpen ons om klimaatverandering tegen te gaan. De gemeente Wijchen werkt daar hard aan. Zo zijn we bezig met het opwekken van groene stroom en maken we gemeentelijke gebouwen duurzamer. De gemeente Wijchen helpt u graag op weg om ook mee te doen. Ter inspiratie valt daarom in oktober de duurzaamheidskrant van de gemeente Wijchen op uw deurmat. In deze krant leest u ook wat de gemeente Wijchen doet op het gebied van duurzaamheid. 

Waardebon van €70,00

De gemeente Wijchen kan de klimaatdoelen niet alleen halen. We kunnen allemaal op onze eigen manier minder energie gebruiken. Energie die we besparen, hoeven we niet op te wekken. Niet iedereen heeft de financiële ruimte om zelf producten te kopen die helpen bij het besparen van energie. Half september starten we daarom als gemeente weer een nieuwe waardebon actie van Winst uit je Woning. Met de waardebon kunt u voor maximaal €70,00 gratis energiebesparende producten kopen. Bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Deze ronde krijgen inwoners met een huurwoning als eerst de kans om mee te doen. Later krijgen inwoners met een koopwoning, als het budget het toelaat, een waardebon in de brievenbus. Lever uw waardebon snel in want op=op!

Inkoopactie

Begin 2022 organiseren we samen met Winst uit je Woning ook weer een inkoopactie. Deze inkoopactie gaat waarschijnlijk over het kopen van isolatieglas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, hybride warmtepompen en het vervangen van de cv-ketel. Als de actie start informeren wij u.

Zo zijn we samen op weg naar een duurzame toekomst voor onze kinderen. Veel kleine stappen maken samen een grote verandering. Doet u mee?

Titus Burgers
wethouder