Op 28 september was de traditionele Vrijwilligersdag in cultureel centrum het Mozaïek.  Veel vrijwilligers waren aanwezig. Maar nog veel meer vrijwilligers waren er niet. Want de 300 aanwezigen vormen slechts een klein deel van alle vrijwilligers die actief zijn in Wijchen. Honderden, misschien wel duizenden, vrijwilligers hebben we in Wijchen en haar kernen. Mensen die actief zijn in het welzijnswerk, cultuur en sport. Van postzegelvereniging tot het Rode Kruis en van voetbalvereniging tot zwemclub.

Cement van de samenleving

We noemen vrijwilligerswerk weleens het cement van de samenleving. En dat is ook echt zo. Al die mensen die zich ingezet hebben om de start van de sportcompetities mogelijk te maken, om maar eens een voorbeeld te noemen. Maar ook mensen die helpen in de bieb, het museum, het hospice en de opstapbus. En wat dacht u van de vrijwilligers van het Hoshuuske? De bezoekers aan deze disco staan te popelen om 16 oktober elkaar weer te zien. Het zal duidelijk zijn: we kunnen niet zonder het werk van al die vrijwilligers. 

Word ook vrijwilliger

Vrijwilligerswerk doe je, omdat je het belangrijk vindt dat jouw vereniging of instelling bestaat. Ook doe je het, omdat je het leuk vindt. Heel veel verenigingen kunnen nog vrijwilligers gebruiken. Vraag eens een bekende of hij of zij net als u ook vrijwilligerswerk zou willen doen. Samen maken we tenslotte de samenleving. De Vrijwilligerscentrale van MeerVoormekaar kan ook helpen: zij ondersteunen en bemiddelen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. 

Dank aan al die mensen die zich inzetten voor onze Wijchense samenleving. 
Jullie zijn kanjers!

Paul Loermans
Wethouder Leefbaarheid