Beste inwoner,

Toen in maart van dit jaar de gevolgen van het coronavirus Wijchen ons bereikten, hield ik mijn hart vast. Honderden ondernemers werden direct geraakt door het virus. Opdrachten vielen weg, winkels moesten tijdelijk sluiten en de horeca bloedde financieel leeg. Het was een bizarre en onzekere tijd. Tijdens de zomermaanden werd de verspreiding van het virus afgeremd. Snel daarna ging het weer de andere kant op.

Bestel vanuit je eigen huis

Op dit moment is het volop herfst en het weer wordt langzaam kouder en natter. Tegelijkertijd is het aantal coronabesmettingen aan het stijgen en zijn de coronamaatregelen van het kabinet weer aangescherpt. Het wordt nu toch steeds verleidelijker om warm binnen vanuit een luie stoel online te bestellen? Vaak wordt het ook nog eens thuisbezorgd. Of dit nu gaat om een fruitmand, dat gewilde shirtje of een cadeautje voor de feestdagen. Probeer uw aankopen zoveel mogelijk bij de winkels en ondernemers in de buurt te doen. Diverse ondernemers slaan samen met het centrummanagement de handen ineen om hun producten binnen een dag thuisbezorgd te krijgen. Op de website www.wijchenis.nl/thuisbezorgen staat een overzicht welke ondernemers thuisbezorgen. #wijchenissamensterk

Koop lokaal. En vooral ook: nú

Als wethouder economische zaken roep ik alle inwoners van gemeente Wijchen op om ook in deze tijd aan onze lokale ondernemers te denken. Blijf ook nú lokaal kopen. Ondanks de nieuwe aangekondigde maatregelen gaan onder andere de horecaondernemers in Wijchen niet bij de pakken neer zitten. Op de website wijchenis.nl staat een opsomming van horecazaken waar u eten kunt afhalen en/of laten bezorgen. Ook thuis kunt u het gezellig maken.

Nick Derks
wethouder