In september vorig jaar mocht ik namens de gemeente Wijchen het lokale sportakkoord tekenen. Maar liefst 63 sportaanbieders in onze gemeente zetten hun handtekening. 

Wat houdt het Wijchens Sportakkoord in?

Sportaanbieders en de gemeente werken samen aan een sportief Wijchen. We hebben met elkaar de volgende afspraken gemaakt:

  • In Wijchen hoeft niemand aan de zijlijn te staan; Iedereen kan mee doen.
  • In Wijchen werken we aan energieke verenigingen die op de toekomst zijn voorbereid.
  • In Wijchen kunnen kinderen actief opgroeien.

Samen werken alle partners aan deze doelen. Op www.sportakkoordwijchen.nl leest u hoe ze dat doen. Het sportakkoord heeft al geleid tot de nodige nieuwe ideeën. Sommige zijn al uitgevoerd. Andere gaan binnenkort van start. Deze sportieve ideeën hebben hulp gehad vanuit het sportakkoord en/of de gemeente en soms ook van de provincie Gelderland. Heeft u ook een goed idee om het sporten en bewegen te stimuleren? Kijk dan eens op de website van het sportakkoord. 

Van beachveld tot padelbaan

De pumptrack aan de Beemd, een beachvolleybalveld bij Arcus en een buiten trim-/ beweegbaan bij de Valendriese Heuvels. Sportpark Schaarweide heeft er een beachveld en fitnessparcours bij. Ook de tennisverenigingen, die een padelbaan aan willen leggen, krijgen steun. Nog dit jaar worden de eerste banen in gebruik genomen. En natuurlijk is er dit jaar ook weer een Sjors Sportief geweest. Kinderen worden door Sjors Sportief aangemoedigd om kennis te maken met allemaal verschillende sporten. En in Alverna en Bergharen zijn er ook plannen op het gebied van sport en bewegen. De eerste verenigingsondersteuner is aan de slag en hopelijk start er binnenkort een tweede.

Geweldig al die goede sportieve plannen! Zo maken we samen Wijchen nog sportiever. 

Paul Loermans
wethouder