Op 22 september besloot de gemeenteraad dat er een draagvlakonderzoek komt naar een eventuele fusie tussen Wijchen en Druten. Met het onderzoek inventariseert de Wijchense raad wat de mening is van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Eind 2020 neemt de gemeenteraad in Wijchen de belangrijke beslissing: gaan we samen met Druten, of niet?

,

 

Laat uw stem horen!

Of er een fusie komt, is dus nog niet besloten. Wat u ervan vindt, is belangrijk voor de gemeenteraad. Laat uw stem daarom horen door de enquête in te vullen. Iedereen die mag stemmen, krijgt hier begin oktober een uitnodiging voor thuisgestuurd. Ook kunt u uw mening over de fusie delen tijdens de bijeenkomsten. Aanmelden hiervoor is in verband met Corona nodig en kan via dit formulier.

Ook met de aangescherpte coronamaatregelen houden we bij deze bijeenkomsten vanzelfsprekend rekening. We zorgen voor voldoende ruimte, mondkapjes en desinfectiematerialen.

Bijeenkomsten voor inwoners

  • 3 november van 19.30 - 21.30 uur, Hoogeerd in Niftrik

Mocht u niet op de specifiek vermelde datum kunnen voor uw kern (of is deze al vol), dan kunt u zich ook aanmelden voor een andere bijeenkomst. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid zijn om deel te nemen vandaar dat het geen strikte voorwaarde voor deelname is.
 

Bijeenkomsten voor ondernemers

  • 3 november 2020 van 15.30 - 17.30 uur, Hoogeerd in Niftrik (voor ondernemers uit Wijchen en Druten)

Voor maatschappelijke organisaties

  • 21 oktober 2020 van 19.30-21.30 uur, Sterrebosch in Wijchen (specifiek voor organisaties uit sociaal domein, onderwijs, levensbeschouwing etc)

Meepraten tijdens bijeenkomsten?

Meld u aan via het aanmeldformulier.