Lees pagina voor

Energiecoaches

Samen met huurdersvereniging Accio en woningcorporatie Talis startte de gemeente Wijchen in 2017 het project Energiecoaches. Het doel van het project is inwoners leren hoe zij beter om kunnen gaan met energie. Zo helpt iedereen mee aan minder CO2-uitstoot én iedereen bespaart geld.

De energiecoaches

Energiecoaches zijn vrijwilligers uit de gemeente Wijchen. Zij hebben allemaal de cursus tot energiecoach succesvol afgerond. Energiecoaches vinden het leuk om u te helpen met uw vragen over besparing van energie in huis. U krijgt eenvoudige tips om uw woning energiezuiniger te maken en u hoort van alles over verschillende kleinere en eenvoudige energiebesparingsmaatregelen. Ook als u al veel heeft gedaan om uw huis energiezuiniger te maken, heeft u misschien nog vragen. Ook daarvoor zijn de energiecoaches er voor u.

Plan een gratis huisbezoek

Bewoners van de wijken Hoogmeer, Abersland, Huissteden, Kronenland en De Weertjes in Wijchen zijn nu aan de beurt voor een gratis bespaaradvies van de energiecoaches. Wilt u een afspraak maken met een energiecoach? Meld u aan! Woont u in een andere wijk of in één van de kernen? U krijgt een brief van ons als uw wijk of kern aan de beurt is.

Eén van onze coaches neemt daarna contact met u op om een afspraak te maken. Telefonisch een afspraak maken kan ook. Belt u dan met Luuk van den Boogaard op 088 432 70 00.

Loket Duurzaam Wonen Plus

De energiecoaches zijn niet opgeleid om u te adviseren over grote aanpassingen zoals zonnepanelen, warmtepompen of spouwmuurisolatie. Denkt u na over dit soort energiebesparende maatregelen? Dan kunt u voor advies terecht bij Loket Duurzaam Wonen Plus.

Energiecoaches gezocht (vrijwilliger). Meld u aan!

Energiecoaches geven inwoners tijdens huisbezoeken advies over beter omgaan met energie. Bijvoorbeeld de verwarming lager zetten, apparaten anders gebruiken en ’s avonds de gordijnen op tijd dicht doen zodat de warmte beter binnen blijft. Kleine maatregelen zijn belangrijk. Samen maken ze een groot verschil. Het gaat binnen dit project niet om grote maatregelen zoals zonnepanelen of andere grote aanpassingen in huis.

Ons team van energiecoaches weet veel en is enthousiast

Helaas konden de energiecoaches door de coronamaatregelen lange tijd geen huisbezoeken afleggen. We verwachten dat de energiecoaches in het najaar van 2021 weer aan de slag gaan. We kunnen altijd extra energiecoaches gebruiken. Bent u nieuwsgierig? Lees de vacature en meld u aan!

Energiecoaches gezocht (vrijwilliger). Meld je aan!

Vind je het leuk om bewoners tips te geven voor een lagere energierekening? En wil je meehelpen aan een beter milieu? Dan zoeken wij jou! Als energiecoach help je inwoners van de gemeente Wijchen op weg met het duurzamer maken van hun huis. Je laat kansen en mogelijkheden zien én motiveert om (kleine) aanpassingen te doen. Meld je aan als energiecoach!

Wat gaat u doen?

U geeft inwoners van de gemeente Wijchen informatie over kleine energiebesparende maatregelen in huis. En u geeft hen advies over wat ze zelf anders kunnen doen. Dit kan bij mensen thuis of bij een bijeenkomst in een buurthuis. Vaak kunnen mensen energie besparen zonder dat ze dat weten. Geen grote investeringen of verbouwingen, maar simpele aanpassingen in gedrag of kleine investeringen in de woning.

Voor u advies gebruikt u de energierekening, het watergebruik en de apparaten in huis. Het doel is een duurzaam en energiezuinig huis, minder kosten én een fijner huis om in te wonen. U bent namens de gemeente Wijchen en welzijnsorganisatie MeerVoormekaar ambassadeur van de duurzame energietransitie.

Wat vragen wij van u?

Wat krijgt u ervoor terug?

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met Tessy Oosterbaan van MeerVoormekaar. Dat kan via telefoonnummer 06 83 01 45 71 of stuur een e-mail naar t.oosterbaan@meervoormekaar.nl. Of neem contact op met Luuk van den Boogaard van de gemeente Wijchen. Stuur een mail naar energiecoaches@drutenwijchen.nl. Of bel naar 088 432 70 00.