Geldzaken die niet zo goed lopen, zijn voor niemand prettig. En het overkomt meer mensen dan u misschien denkt. Geldzaken worden dan geldzorgen. In deze rubriek belichten we organisaties die u hierbij kunnen helpen. Deze week in Geldzorgen: digitaal vaardiger worden.

Een afspraak maken bij de gemeente of uw verhuizing doorgeven? Huurtoeslag of studiefinanciering aanvragen? Op zoek gaan naar werk of laten zien dat u heeft gesolliciteerd? Alles gaat via de computer en gebeurt online. Niet iedereen vindt dit even makkelijk en dat is te begrijpen. Juist daarom is het belangrijk om daar goed mee om te gaan.

Cursus Digisterker

Heeft u hier moeite mee en wilt u met meer zelfvertrouwen zaken doen op websites van de overheid? Geef u dan op voor de cursus Digisterker. Deze cursus wordt gratis aangeboden in de bibliotheek van Wijchen. Meer informatie vindt u op de website www.bibliotheek-wijchen.nl/in-de-bibliotheek/belastingdienst

Digitale inloopochtend

Wilt u meer uit uw tablet halen, leren om WhatsApp te gebruiken of e-mails versturen? Of heeft u een vraag over een website van de overheid? Wij maken u graag wegwijs. Elke donderdag van 10.00 - 11.30 uur kunt u in de bibliotheek van Wijchen terecht met uw vragen op digitaal gebied. In verband met coronamaatregelen is de digitale inloopochtend telefonisch.

Geen computer en toch digitaal belastingaangifte doen?

Kom dan naar de Bibliotheek Wijchen. Hier kunt u gratis een computer gebruiken voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting. Of om toeslagen aan te vragen. In verband met de privacywet is het niet mogelijk dat u geholpen wordt bij het invullen van uw DigiD en/of wachtwoorden. In verband met coronamaatregelen is het mogelijk dat afspraken anders verlopen. Neem voor actuele informatie contact op met Bibliotheek Wijchen. Dit kan telefonisch via 024 - 6417144 of via het contactformulier op www.bibliotheek-wijchen.nl/contactformulier.

Wilt u meer weten over welke hulp er in onze gemeente is bij geldzaken? Ga naar wijchen.nl/geldzorgen