Geldzaken die niet zo goed lopen, zijn voor niemand prettig. En het overkomt meer mensen dan u misschien denkt. Geldzaken worden dan geldzorgen. In deze rubriek belichten we organisaties die u hierbij kunnen helpen. Deze week in Geldzorgen: SchuldHulpMaatje

Geldzorgen zorgen vaak voor veel stress. U denkt niet meer helder en de problemen worden erger. Een maatje gaat naast u staan en oordeelt niet. Deze persoon luistert en helpt u om een oplossing te vinden voor de problemen. Samen komt u eruit en komt er weer rust. De maatjes volgen een speciale training om mensen met geldproblemen te helpen. De hulp van SchuldHulpMaatje is gratis.

SchuldHulpMaatje is een landelijke organisatie met ruim 2.000 vrijwilligers. In Wijchen is eind 2020 de Stichting ‘Boven de streep’ opgericht. SchuldHulpMaatje Wijchen valt onder deze stichting. Veertien mensen hebben zich als vrijwilliger gemeld. Afhankelijk van de coronamaatregelen volgen de vrijwilligers in maart hun opleiding. Daarna kunnen ze als maatje aan de slag. SchuldHulpMaatje wil ook mensen helpen die door de coronacrisis getroffen zijn. Veel mensen raken door de coronacrisis hun werk kwijt. Dat betekent meestal een flinke achteruitgang in inkomen. Wie dat niet goed kan opvangen, krijgt al snel met geldproblemen te maken. Veel mensen schamen zich zo daar zo voor, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Wijchen op zoek.

Aanmelden voor hulp is makkelijk: bel naar 024-2080075 of stuur een mail naar schuldhulpmaatjewijchen@gmail.com Ook kunt u het formulier invullen op www.schuldhulpmaatje.nl. De coördinatoren Frank Edeling of Paul Oosterhoff nemen dan contact met u op voor een intakegesprek.

Wilt u meer weten over welke hulp er in onze gemeente is bij geldzaken? Ga naar wijchen.nl/geldzorgen.