Wijchen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november de Wijchense Molen oranje. Én wappert de campagnevlag voor het Huis van de gemeente. De campagne duurt tot 10 december.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de ‘Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’. Op deze dag start de 16-daagse campagne Orange the World, tegen geweld naar vrouwen. De kleur oranje staat voor een zonnige toekomst, zonder geweld.

Burgemeester Marijke van Beek zet haarzelf in als medestander en nodigt iedereen uit dit ook te doen. Door ondertekening van #medestanderpledge op www.orangtheworld.nl kunt u zich medestander in de strijd verklaren. Medestanders maken zo duidelijk dat ze geweld tegen vrouwen en meisjes willen stoppen. In 2021 is het (Nederlandse) thema ‘preventie’. Het stoppen van geweld begint bij herkennen, meldingen maken en hulpverlening.

De gemeente Wijchen nodigt iedereen uit om zich ook uit te spreken tegen deze vormen van geweld. Zie #medestanderpledge op www.orangtheworld.nl en www.orangetheworld.nl