Energie besparen, je huis verduurzamen, minder afval, zonnevelden en windmolens. Ben je hiermee bezig óf wil je hiermee aan de slag? Denk dan mee. In 2022 organiseert de gemeente Wijchen allerlei activiteiten: van energiecafé, tot pizzasessie tot verkiezing van de duurzaamste inwoner. Doe je mee?

Swipe je mening

Voor een duurzaam Wijchen moeten we allerlei keuzes maken. Hoe en waar gaan we energie opwekken? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? Geef je mening over al dit soort keuzes in minder dan 2 minuten! Simpelweg door te swipen in een app. Elke 50e invuller wint een mooie prijs (met een waarde van € 25,-). Klik en start met swipen!

Challenge ‘Groene kampioenen’

Wie blinkt er nu echt uit in duurzaamheid? Nomineer jouw groene kampioen. Dit kan een ondernemer zijn die van alles doet om te verduurzamen. Het kan ook een buurtinitiatief zijn of een superduurzame inwoner die veel mensen in de omgeving inspireert. Er zijn mooie prijzen met een waarde van €750,- te winnen in de drie categorieën (inwoner, buurtinitiatief, ondernemer).

Binnenkort beslist de vakjury over de winnaars.

De jury bestaat uit burgemeester Marijke van Beek, Arjan Moerman (manager bedrijvenparken Bijsterhuizen en Wijchen-Oost), Jos van der Lint (adviseur duurzaam wonen), Yvette Akermans (centrummanager Wijchen), Chloé Willems en Siep Heinen (basisschool leerlingen).

Energiecafés en pizzasessies gaan niet door

Door de aangescherpte coronamaatregelen kunnen de energiecafés en de pizzasessies de komende weken niet doorgaan. We informeren u later over wanneer en op welke manier de bijeenkomsten alsnog door kunnen gaan.