Huurlingsedam is een nieuwe woonwijk in Wijchen dichtbij het centrum en het Wijchense Meer. In deze wijk staan verschillende typen woningen door elkaar. Hierdoor voelt deze woonwijk aan als een dorp in een dorp.

Duurzaam

In de Huurlingsedam is duurzaamheid erg belangrijk. Hierover heeft de gemeente goede afspraken gemaakt met de projectontwikkelaars die dit plan realiseren. Bijvoorbeeld over de afvoer van regenwater en de energiezuinigheid van de woningen.

Fase 3

De Huurlingsedam breidt uit met 250 woningen. Naar verwachting start de bouw van deze woningen in het najaar van 2022. Het nieuwe deel krijgt straks woningen voor bijna elke portemonnee: voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Qua sfeer sluit het nieuwe gedeelte naadloos aan op de bestaande bouw, want ook nu is architect Ashok Bhalotra weer betrokken. De uitstraling wordt gemoedelijk, met verschillende metselstenen, hoogtes, kappen, kleine, hoge lage en lange huizen. 

Zienswijze naar voren brengen 

Zodra de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan is doorlopen, legt de gemeente het plan ter inzage. Naar verwachting is dat rond de jaarwisseling. Belanghebbenden kunnen dan hun zienswijzen naar voren brengen. 

Fase 4

We verwachten eind 2021 de handtekeningen te kunnen zetten voor fase 4. Daarmee kunnen we de 470 resterende woningen in deze wijk in één stroom bouwen.”

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.huurlingsedam.nl.