Pagina opties

Groter

Herinrichting Oosterpark

De gemeente gaat het Oosterpark opnieuw inrichten. Hiermee willen wij lichte recreatie en natuur combineren. Wij willen ook dat in de toekomst meer inwoners van alle leeftijden het park gebruiken. We maken gebruik van recreatieve en natuurlijke onderdelen en combineren bestaande en nieuwe onderdelen.

Wat komt er in het park?

In het park komen onder andere een trim-/hardloopbaan, wandelpaden, natuurlijke speelelementen en banken en picknicksets. De natuurwaarden versterken we met onder andere bloemenmengsels, een brede sloot met natuurlijke oevers, een bijenhotel en vrucht- en notenbomen. Er is inmiddels ook een skatebaan aangelegd. Het plan voor het opnieuw inrichten is opgesteld door de gemeente met inbreng van verschillende bewoners.

Onderaan deze pagina vindt u de tekening van het park.

Start werkzaamheden

We beginnen op 2 september met weghalen van bomen en snoeiwerkzaamheden. Daarna begint het grondwerk links van zwembad De Meerval. Vervolgens starten de andere werkzaamheden zoals het aanleggen van de trimbaan en wandelpaden en het plaatsen van speelelementen en banken. We proberen de werkzaamheden voor december af te ronden.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Dan kunt u contact opnemen met Lambert van Beusekom via l.v.beusekom@drutenwijchen.nl of met Marsha de Kraker via m.d.kraker@drutenwijchen.nl.