Pagina opties

Groter

Huurlingsedam

In de Huurlingsedam zijn de afgelopen jaren 438 woningen gebouwd. Dit jaar begint de bouw van nog eens 231 woningen. De voorbereidingen voor de bouw van 86 woningen zijn al begonnen. In deze wijk staan verschillende woningen door elkaar. Het idee hierachter is dat de Huurlingsedam aanvoelt als een dorp in een dorp.

2e fase Huurlingsedam volop in aanbouw!

Wethouder Gerrits, de leefbaarheidsgroep, de ontwikkelaars én een aantal (nieuwe) bewoners gaven in mei 2018 het startschot voor de bouw van de tweede fase. De tweede fase bouwen we in drie stappen: deelfases 2A, 2B, en 2C. De aannemer levert de eerste 86 woningen van fase 2A  tussen april en oktober 2019 op. De bouw van de deelfases 2B en 2C start dit jaar nog. Behalve de projectbouw door de ontwikkelaars zijn er ook particuliere bouwers aan de slag op hun eigen grond.  

Water in Huurlingsedam

Huurlingsedam fase 1

In de zomer van 2016 hebben wij van verschillende wijkbewoners gehoord dat er vragen zijn over het water in de Huurlingsedam fase 1. En dat er in sommige gevallen ook sprake is van overlast. Na een informatieavond hebben wij de volgende afspraken met elkaar gemaakt:

  • Wadi’s moeten een dag na een regenbui leeg zijn. Duurt dit langer? Geef dit dan door aan uw wijkbeheerder Jan Janssen. U kunt hem bereiken via wijkbeheer@wijchen.nl of via 088 432 70 00. De gemeente Wijchen heeft toegezegd te kijken naar de wadi’s waar het water te lang staat of waar geen water in komt. Op de stoepen en op straat mogen een paar uur na een bui nog plassen staan. Blijft het veel langer staan? Geef het dan door aan de wijkbeheerder.
  • Het hemelwater dat van de daken komt, gaat via een overstortput aan de rand van uw voortuin naar de straat. Bij sommige putjes is de rand aan de kant van de tuin te laag en gaat het water de tuin in en niet naar de straat. Dit heeft de VOF Huurlingsedam (vof) in orde gemaakt.
  • Bij water in de achtertuin kan drainage helpen. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk om dit op te lossen. Lees hier de tips voor drainage.
  • In de kruipruimte mag water staan. De vloeren zijn luchtdicht dus vocht kan niet door de vloer de woning inkomen. Als bewoners in de kruipruimte moeten zijn voor werkzaamheden en er staat water in, dat moeten zij er zelf voor zorgen dat het water wordt weggepompt.
Huurlingsedam fase 2

In Huurlingsedam 2 is duurzaamheid erg belangrijk. Daarom heeft de gemeente Wijchen goede afspraken gemaakt met de projectontwikkelaars die Huurlingsedam 2 realiseren. Die afspraken gaan over de inrichting van de wijk en het ontwerp en de bouw van de woningen. De duurzame werkwijze heeft drie belangrijke onderdelen: de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC), het energiepakket en de afvoer van regenwater.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op www.huurlingsedam.nl.