Pagina opties

Groter
A A

Iedereen doet mee in Wijchen

In Wijchen moet iedereen overal en altijd mee kunnen doen. Met of zonder beperking. Thuis, op de werkvloer, bij de sportclub, op school of in het dorp; het maakt niet uit. Dat noemen we inclusie. Maar hoe regelen we die inclusie met elkaar? Hoe gaan we ervoor zorgen dat niemand aan de kant staat?

Dat horen we graag van ├║ in het project 'Iedereen doet mee in Wijchen!'

Startbijeenkomst op 26 februari

We starten op dinsdag 26 februari, van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Kasteel van Wijchen. Op de startbijeenkomst horen we graag zo veel mogelijk ervaringen over meedoen in Wijchen. En welke belemmeringen mensen daarbij tegenkomen. Op 26 februari praten we over:

  • Vervoer, want niemand mag thuis blijven zitten omdat er geen geschikt vervoer is.
  • Wonen, want iedereen moet met of zonder hulp een fijn thuis hebben.
  • Vrije tijd, dagbesteding en werk, want iedereen moet aan zoveel mogelijk activiteiten kunnen meedoen.
  • Zorg, want passende hulp moet er zijn voor iedereen die deze zorg nodig heeft.

Natuurlijk zijn er nog veel meer onderwerpen te bedenken. Ook daarover horen we graag uw mening.

We vinden het fijn als u zich van tevoren aanmeld via dit aanmeldformulier. Maar als u op de avond zelf besluit te komen bent u ook van harte welkom.

Kent u nog iemand die hier absoluut over mee moet praten? Neem hem of haar dan mee!

Wat gebeurt er na de bijeenkomst?

De gemeente kan niet alles zelf bedenken en uitvoeren. Daarvoor heeft zij haar inwoners en de betrokken organisaties hard nodig. We moeten er samen voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Dit doen we dus graag samen met ondernemers, verenigingen, sportclubs, scholen, zorgverleners en natuurlijk onze inwoners zelf. We hebben dus ook uw hulp hard nodig!

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie over 'Iedereen doet mee in Wijchen' kunt u ook de special-pagina bekijken.

Ook kunt u contact opnemen met de werkgroep 'Iedereen doet mee in Wijchen', via iedereendoetmee@wijchen.nl. Deze werkgroep bestaat uit de Wmo-raad (adviesraad voor welzijn en zorg), de CIGW/BTB (cli├źntenraad gehandicapten), en de gemeente Wijchen.