Pagina opties

Groter

Kermis

De Wijchense kermis komt er weer aan! Van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 september zijn de Markt en Kasteellaan weer een groot attractiepark. Meer dan 40 attracties zorgen voor 100% pretgarantie!

Dit jaar is the Soundmachine de nieuwe topattractie. Deze is te vinden aan het einde van de kermis, op de kruising Kasteellaan/Meidoornstraat. Naast de Tornado staat er voor de waaghalzen en op veler verzoek ook dit jaar weer een Booster. Tegenover het Huis van de gemeente staat Funhouse Fire Department met voor het eerst een vrije val.

Maar ook traditionele attracties als de mini-autoscooter, de Breakdance, botsauto's, ponyrijden, bussenspel en touwtje trekken er weer. Kijk voor alle attracties op www.kermiswijchen.nl.

De kermis in Wijchen is ook nog steeds betaalbaar. Dat vind je bijvoorbeeld terug in de ritprijzen van de attracties. Zo betalen de kinderen voor de ritjes in de kinderattracties € 1,30. Dat is wel zo leuk natuurlijk voor al die opa’s, oma’s, vaders en moeders die hun kroost een leuke middag willen bezorgen. Voor bijna alle andere attracties betaalt u € 2,00 (uitzondering mogelijk). Daarbij is de sfeer op de Wijchense kermis altijd ongekend; gezellig druk en sfeervol.

Openingstijden kermis

  • Vrijdag 13 september van 19.00 tot 01.00 uur (officiële opening om 19.00 uur voor Huis van de gemeente)
  • Zaterdag 14 september van 13.00 tot 01.00 uur
  • Zondag 15 september van 13.00 tot 00.00 uur
  • Maandag 16 september van 13.00 tot 00.00 uur
  • Dinsdag 17 september van 13.00 tot 00.00 uur

Kermisprogramma

Vrijdag:

Opening kermis:
Om 19.00 uur opent wethouder Nick Derks de Oergezellige Wijchense kermis. Hij krijgt bezoek van een levensechte Dino die hem zal helpen bij de opening. Kinderen ontvangen een kortingsmunt voor de kermis en kunnen met de Dino op de foto. Durf jij het aan? De opening is voor het Huis van de gemeente.

Zaterdag:

Zaterdag begint de kermis prikkelarm. Speciaal voor mensen die wel van kermis houden, maar niet van alle prikkels die daarbij horen. De attracties op de Wijchense kermis doen het op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur rustiger aan. Er is dan geen harde muziek, geen licht(effecten) en de attracties draaien wat rustiger. Er gelden normale ritprijzen.

Zondag:

Een echte familiedag. De hele dag met z'n allen genieten.

Maandag:

Maandag 16 september: Kermisclown Desalles is ook weer van de partij. Met zijn eigenwijze botsauto rijdt hij over de kermis. Onderweg maakt hij de mooiste ballonfiguren. Hij vermaakt groot en klein. En als je geluk hebt, heeft hij ook nog een kortingsmunt voor je.

Dinsdag:

Dinsdagavond wordt de kermis traditioneel afgesloten bij het kasteel. Dit jaar weer met een spectaculaire lasershow The Glow. Aanvang 21.30 uur.

Overzicht attracties:

Op de Markt: Lucky Cranes Grijpkranen, Goldmine Express en Polyp

Op het Sterreboschplein: Feesttent Sterrebosch en Gebakkraam Oliebollen van Maasakkers

Op de Kasteellaan tot aan de kruising Mr van Coothlaan: Touwtje trekken/Lijntrek, Schietsalon, Bussensport/Blikwerpen, Pony rijden, Skeeball, Pinda en notenkraam, Snacks, Suikerspin, Wipp Miami Trip, Trampoline Mega jumper, Draaimolen, Lucky Duck eendjesspel, Loempiakraam, Nougat en snoepkraam, Kamelenrace, Booster, Mad Mill, Churros, Voetbalspel, Lost Adventure, Mini cars, Vispaleis

Op het plein voor het oude gemeentehuis: ’t Witte Paard Borreltent

Kasteellaan vanaf Mr van Coothlaan tot kruising Molenstraat: Tornado, Jackpot, Grijpkranen Lucky Cranes, Pusher, Curly chips, Pijl en Boog, Autoscooter, Fire Department, Baby Flug, Break Dance, Sound Machine.

EHBO-post/toiletten

In de hal van het Huis van de gemeente is een EHBO-post ingericht. Medewerkers van het Rode Kruis Wijchen zijn daar tijdens de kermis behulpzaam voor eerste hulp bij ongevallen. In het Huis van de gemeente is ook een invalidentoilet aanwezig. Voor het kasteel staat een toiletwagen.

Fietsenstalling

Ook dit jaar is er weer gezorgd voor twee fietsenstallingen. Op het plein voor de Antonius Abt-kerk aan de Oosterweg en tegenover de brandweerkazerne bij het oude Molenhuis. De fietsenstallingen worden bewaakt.

Op het kermisterrein mogen GEEN fietsen gestald worden.