Pagina opties

Groter
A A

MFA Batenburg

MFA Batenburg wordt het nieuwe onderkomen voor de Batenburgse school St. Jan Baptist, de voetbalclub V.V. Batavia én het gemeenschapshuis de Hostert. MFA staat voor ‘multifunctionele accommodatie’, oftewel: meerdere functies in één gebouw. Groot voordeel is dat de deelnemers volop van het gezamenlijke beheer van de diverse ruimtes zoals kantine en kleedkamers kunnen profiteren.

Wij hebben samen met de inwoners van Batenburg de ambitie om Batenburg in één keer op veel punten klaar te maken voor de toekomst. Voor de leefbaarheid in Batenburg zijn dorpsactiviteiten, school en sport belangrijk. Architectenbureau Croonen heeft een modern en duurzaam ontwerp gemaakt. De MFA komt aan de Hoppenhofstraat, ongeveer op de locatie van de huidige kantine van V.V. Batavia. Die accomodaties  worden gesloopt om ruimte te maken voor de MFA. Op de locaties van het oude schoolgebouw van St. Jan Baptist en van De Hostert worden woningen ontwikkeld. De plannen hiervoor werken we in 2019 uit.

Op 2 april 2019 hebben wethouder Nick Derks en Erik van Hout van Cornelissen Aannemingsbedrijf de zogeheten bouwteam overeenkomst getekend. In het bouwteam zitten de gemeente, Architectenbureau Croonen, aannemer Cornelissen en het MFA bestuur. Samen werken zij de plannen verder uit. Dat doen zij op een manier die past bij de wens van de gemeente én de Batenburgers om er een moderne en duurzame MFA van te maken, die de leefbaarheid in Batenburg versterkt.

Duurzaam bouwen

MFA Batenburg wordt een duurzaam gebouw, omdat duurzaam bouwen bijdraagt aan een beter milieu en aan een gezonde woon- en werkomgeving.  Het gebouw wordt energie-neutraal gebouwd. 

Planning

We starten in het najaar van 2019 starten met de bouw van de MFA. De planning is vervolgens dat MFA Batenburg in het najaar van 2020 gereed is.