Pagina opties

Groter

Eerste deel recreatieve verbinding Nijmegen – Appeltern

Met alle landeigenaren en betrokkenen is in 2014 en 2015 gesproken over de mogelijkheden voor aanleg van de fietsverbinding langs de Nieuwe Wetering. Met die informatie zijn de kansen voor aanleg van deeltrajecten in beeld gebracht. Na extra overleg met grondeigenaren en het regelen van vergunningen en overeenkomsten was het eind 2015 zover. De aanleg van het eerste deeltraject werd gestart.

Het eerste deeltraject loopt van de Oude Schaarsestraat in Bergharen naar de Aspert in Horssen. Dit korte, maar belangrijke stukje, is een voorbeeld voor de rest van de verbinding én zorgt voor een betere verbinding tussen de fietsknooppuntennetwerken Rivierenland en Arnhem-Nijmegen.

De aanleg van dit deeltraject is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Gelderland en financiering van de gemeenten Nijmegen, Druten en Wijchen.

Belangrijk voor een volgende stap is dat alle grondeigenaren van een volgend deeltraject positief zijn over de aanleg. Op korte termijn is dat nog niet aan de orde. Maar wie weet… laat u al fietsend langs de wetering inspireren tot nieuwe initiatieven en laat dat weten!