Pagina opties

Groter
A A

Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ gaat over de inrichting van het gebied tussen twee parels van Wijchen: Het Kasteel van Wijchen en het Wijchens Meer. We zorgen ervoor dat dit gebied goed is ingericht voor de toekomst. We maken een verbinding tussen de geschiedenis van Wijchen en het bloeiende centrum. Daarmee maken we de mooiste plek van Wijchen nog mooier. Dit doen we samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. De gemeente Wijchen coördineert het unieke project. De verwachting is dat de eerste werkzaamheden eind 2020 of begin 2021 starten.

Samenwerking

De gemeente Wijchen heeft in de eerste fase intensief in gesprek gehad met belanghebbenden, bedrijven, grondeigenaren, inwoners en andere partijen. Daarbij werden ideeën opgehaald en werd er onderzoek gedaan. Aan de hand daarvan stelt de gemeente Wijchen de ambities en eisen vast. Daarna wordt aan marktpartijen (ontwikkelaars) gevraagd of en hoe zij deze gebiedsontwikkeling willen realiseren. In een aantal stappen wordt de meest geschikte ontwikkelaar geselecteerd. Met die partij sluit de gemeente een contract. Daarna werkt de ontwikkelaar het plan verder uit. De planning is om het plan in 2020 af te ronden. Daarna gaan we samen met deze partij over tot de uitvoering van het plan.

Blijf op de hoogte

Volg het laatste nieuws op deze pagina. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ door een mailtje te sturen naar tkwm@wijchen.nl. De nieuwsbrief en andere documenten vindt u hier terug:

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?