Pagina opties

Groter

Vierdaagse

Van 16 tot en met 19 juli vindt dit jaar de 103e Vierdaagse plaats. De tweede dag is traditiegetrouw de Dag van Wijchen, waar de wandelaars altijd een warm onthaal te wachten staat. In Alverna, Balgoij, Niftrik, Wijchen en Woezik is het feest! Alverna is de eerste feestlocatie binnen onze gemeentegrenzen. Daar is het om 6.00 uur al een groot feest. De eerste wandelaars in het centrum van Wijchen verwachten we vanaf 6.15 uur. Dat zijn de militairen. Het hoogtepunt in het centrum ligt tussen 9.00-12.00 uur.

De voorbereidingen voor de Dag van Wijchen zijn in volle gang.  Hieronder leest u er alles over. Deze informatie wordt steeds aangevuld. Alle informatie over de wandeltocht zelf, leest u op www.4daagse.nl.

Doorkomst Vierdaagse: een feest voor iedereen!

De doorkomst van de Vierdaagse is voor veel mensen een onvergetelijke dag. Dit willen we graag zo houden. Moedigt u de wandelaars vanaf de kant van de weg aan? Houd dan rekening met de volgende aandachtspunten.

  • Een aantal plekken langs de route is gereserveerd voor muziekgezelschappen, verzorgingsplaatsen en andere vergunninghouders. Voor een standplaats aan de route is een vergunning nodig. Houd deze plekken vrij.
  • Wilt u muziek draaien? Zorg ervoor dat uw geluid de muziek van de muziekgezelschappen niet overstemt. In het centrum vanaf de Touwslagersbaan tot en met de Ringlaan mag geen eigen muziek ten gehore gebracht worden. Dit gedeelte van het parcours is de Magic Mile. Hier is muziek geregeld in overleg met de organisatie van de Vierdaagse en de Gemeente Wijchen.
  • Nadat de laatste loper en de bezemwagens gepasseerd zijn, wordt de route opgeruimd. De weg is hierna weer toegankelijk voor verkeer. Zorg ervoor dat uw feestje langs de weg dan ook is afgelopen.
  • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars en politie op.
  • Zorg ervoor dat u na afloop uw afval en spullen (bijvoorbeeld stoelen, bank of tafel) weer meeneemt naar huis?
  • Bij warm weer: drink voldoende water en pas op met alcohol.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de Vierdaagse in Wijchen? Neem dan contact op met onze evenementencoordinator Tanja Bruins via 088 432 71 33 of stuur een mail naar t.bruins@drutenwijchen.nl.

Hieronder leest u alles over de Vierdaagse in Wijchen: