Pagina opties

Groter
A A

Veel gestelde vragen - standplaatsen/vergunning

Hieronder vindt u informatie over standplaatsen en een standplaatsvergunning tijdens de doortocht van de Vierdaagse op woensdag 17 juli 2019:

 • Ik wil een standplaats langs de route. Wat moet ik doen?

Er bestaat een vergunningsplicht tijdens de doorkomst van de Vierdaagse door Wijchen voor het innemen van een standplaats op de openbare weg en op particulier terrein. U klikt hier voor het aanvraagformulier voor een standplaats tijdens de doortocht van de Vierdaagse. Dit formulier moet uiterlijk 15 mei weer in ons bezit zijn. Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van APV via apv@wijchen.nl.

 • Wanneer mag ik mijn standplaats inrichten?

Richttijd is vóór 6.00 uur. Uw standplaats moet zijn ingericht ruim voordat de eerste lopers aankomen. Dat verschilt natuurlijk waar u op de route uw standplaats heeft. Zorg ervoor dat u uw vergunning kunt tonen.

 • Hoe laat moet ik uiterlijk op mijn vergunde standplaats aanwezig zijn?

Vanaf 06.00 uur is het centrum voor verkeer afgesloten. Dit zal duren tot 13.00 uur voor de gebieden buiten het centrum en tot 14.00 uur voor het centrum.

 • Hoe laat mag ik mijn standplaats verlaten?

Als de laatste loper voorbij is kunt u uw standplaats verlaten. Vanaf 06.00 uur is het centrum voor verkeer afgesloten. Dit zal duren tot 13.00 uur voor de gebieden buiten het centrum en tot 14.00 uur voor het centrum.

 • Ik heb een vergunning aangevraagd maar nog niets ontvangen.

Tot uiterlijk 15 mei 2019 kunt u een vergunning aanvragen. Daarna krijgt u bericht.

 • Ik heb al een doorlopende standplaatsvergunning, wat moet ik nog doen?

U kunt uw standplaats innemen op de aan u toegewezen locatie. Zorg dat u uw vergunning kunt tonen. Als er wijzigingen zijn, moet u dit via het meldingsformulier, dat u bij uw vergunning heeft ontvangen, doorgeven aan de gemeente Wijchen. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar apv@wijchen.nl.

 • Hoe kan ik mijn standplaats bereiken?

Vanaf 06.00 uur is het centrum voor verkeer afgesloten. Dit zal duren tot 13.00 uur voor de gebieden buiten het centrum en tot 14.00 uur voor het centrum.

Parkeerplaatsen centrum:

De parkeerplaats Dorsvlegel is uit noordelijke richting bereikbaar via de A326 (afslag Wijchen Bergharen), Hernenseweg, Randweg Noord, Klapstraat, Hogeweg (oversteek), Meerdreef en uit zuidelijke richting via de Westerdreef, Zuiderdreef en Meerdreef.

Het Europaplein is bereikbaar via de Ringlaan, Valendrieseweg en Mr van Coothlaan. 

Het Aambeeld, de Poort (Emté) en de parkeerplaatsen aan de Oude Klapstraat (naast bioscoop) zijn uit noordelijke richting bereikbaar via de Klapstraat, Stationslaan en de Herenstraat en uit zuidelijke richting via de Westerdreef, Zuiderdreef, Meerdreef, Hogeweg (oversteek), Stationslaan en Herenstraat.

Centrum, Uilenboom, Valendries:

Deze wijken zijn tijdens de doortocht grotendeels bereikbaar. Via de route om op het Europaplein te komen kan het oostelijke deel van de wijk worden bereikt. Het noordwestelijke deel kan via de Klapstraat, Stationslaan, Bronckhorstlaan en de Kamillestraat worden bereikt. Het deel ten zuiden van de Valendrieseweg kan worden bereikt via de Zuiderdreef of Hogeweg (oversteek), Meerdreef en Oosterweg.

Blauwe Hof:

Voor de uit- en ingang van de Blauwe Hof is een aanpassing aan de weg gemaakt zodat auto's via het fietspad de wijk in en uit kunnen. Via de Westerdreef, Zuiderdreef, Hogeweg (oversteek), Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A 326 kan Wijchen worden verlaten. De Stationslaan is afgesloten vanaf de Westerdreef tot aan Aalsburg 11e straat.

Aalsburg:

Bewoners van Aalsburg (noordelijk van 17e straat) kunnen de wijk verlaten via de Stationslaan, Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg,
A 326.
Bewoners van Aalsburg (zuidelijk van 17de straat) kunnen de wijk verlaten via de Hogeweg (oversteek), Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg, Hernenseweg, A 326.

Kraaijenberg, Heilige Stoel, Homberg, Wijchen-Noord 

De bewoners van deze wijken kunnen de wijk verlaten via de Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A326. 

Hofsedam:

De bewoners van wijk Hofsedam/Zesweg kunnen de wijk verlaten via Elzenweg-Zesweg, Gagelvenseweg, Randweg Noord of richting Tuinwereld, Palkerplein.

Saltshof, Veenhof:

De bewoners van de wijken Veenhof en Saltshof kunnen de wijk verlaten via de Holenbergseweg, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A 326. Aan de bewoners van de straten Veenhof 21, 22 en 25 wordt geadviseerd hun auto daags voor de doortocht elders te parkeren. Tussen 06.00 – 13.00 uur kunnen zij met hun auto deze straten niet verlaten of bereiken.

Elsland, Hoogmeer:

De bewoners van Elsland kunnen de Zuiderdreef oversteken naar de Hoogmeer en via het winkelcentrum Zuiderpoort langs de rotonde via de Zuiderdreef, Hogeweg, Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A 326 Wijchen verlaten.

Ververt, de Geer :

De bewoners van De Ververt kunnen de Zuiderdreef oversteken naar de Geer en vervolgen via de Woordsestraat (aanpassing aan de weg) doorrijden naar Kerkeveld en die wijk via de normale uitgang verlaten.

Kerkeveld en Huurlingsedam:

De bewoners van Kerkeveld en Huurlingsedam kunnen dit jaar via de bestaande uitgangen en de rotonde de wijk verlaten. Bij de rotonde dient men rekening te houden met wandelaars en de aanwijzigingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Overige wijken Wijchen-Zuid:

De bewoners van de overige wijken kunnen hun wijk verlaten via de Westerdreef, Zuiderdreef, Hogeweg (oversteek), Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg, Hernenseweg, A 326.

Geen blauwe zone:

Alle parkeerplaatsen in het centrum van Wijchen die binnen de blauwe zone vallen, hebben op deze ene dag (17 juli 2019) geen tijdslimiet. Dus als u naar de Vierdaagse komt kijken, mag u (alléén op 17 juli 2019) uw auto voor onbeperkte tijd parkeren binnen de blauwe zone. U kan dus lange tijd naar de Vierdaagse komen kijken!

De oversteekplaatsen zijn:

 1. Graafseweg/Leemweg (Alverna)
 2. Randweg Noord/Hoefsestraat (Veenhof)
 3. Stationslaan/Hoefsestraat/Ringlaan (spoorwegovergang)
 4. Hogeweg/Oud Ravensteinseweg (Shell station)
 5. Drutenseweg/Balgoijseweg (rotonde)
 • Ik heb elektriciteit en water nodig op mijn standplaats. Hoe kom ik hieraan?

Gemeente Wijchen kan hier niet voor zorgen.

 • Er heeft iemand een standplaats ingenomen bij mij voor het huis. Mag dat?

Gemeente Wijchen verleent vergunningen voor standplaatsen langs de gehele Vierdaagseroute op openbaar grondgebied. Standplaatshouders mogen altijd de aan hen toegewezen locatie innemen. Zij moeten hun vergunning kunnen tonen.

 • Mag ik met mijn camper langs de route staan?

Overnachten langs de route is niet toegestaan. Wijchen kent een aantal campings.