Pagina opties

Groter
A A

Werkzaamheden Kerkeveld

Vanaf 5 november starten in de wijk Kerkeveld verschillende werkzaamheden om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

Werkzaamheden kruising van de Diemewei en Kerkedreef

De kruising Diemewei/Kerkedreef is afgesloten van maandag 19 november 2018 t/m vrijdag 21 december 2018. We gaan de bocht aanpassen en er komen vluchtheuvels voor de verkeersveiligheid. Hulpdiensten volgen ook de omleiding. Wij vragen uw begrip voor de overlast.

Onderstaande kaart geeft de omleiding weer die in beide richtingen gevolgd moet worden (groene en paarse lijnen). Er komt een tijdelijke weg tussen de Kerkedreef en de kruising de Meren 11de straat/de Meren 12de straat.

Waarom aan de slag?

Vorig jaar besloot de gemeenteraad om de verkeersveiligheid in Kerkeveld te verbeteren. Hoe? Door in een aantal straten in de wijk verkeersremmende maatregelen te nemen. Ook rond basisschool De Trinoom verandert er het een en ander.

Wat gaan we doen?

  • Er komen vluchtheuvels bij kruising Kerkedreef, De Meren 10e straat en Diemewei 40ste straat.
  • Verder zijn voertuigen of combinaties met een lengte van zes meter of langer verboden tussen de De Meren 10e straat en de 11e straat om vanaf De Meren 10e straat De Meren 11e straat in of uit te rijden.
  • Er komt één grote drempel bij De Gamert 20ste straat en De Meren 10e straat.
  • Verder krijgt de Diemewei 40ste straat twee extra drempels.
  • Er komt een fietspad tussen De Marskramer en De Diemewei 40ste straat.
  • Bij basisschool De Trinoom  maken we een schoolroute om de school heen. Ook komen er meer parkeerplaatsen. Tijdens het brengen en ophalen van de kinderen maken we een soort doorsteek tussen De Lingert en Diemewei. Tot slot wordt de kiss and ride-zone korter. Hierdoor ontstaat weer ruimte voor een nieuwe fietsenstalling. Ook kunnen ouders hier de kinderen ophalen.

U kunt hinder ervaren door deze wegwerkzaamheden. Er worden omleidingsroutes aangegeven.

Meer informatie en tekeningen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met de projectleider Nick Bos. Stuur een e-mail aan n.bos@drutenwijchen.nl of bellen naar 024 751 72 17