Pagina opties

Groter
A A

WijchenWaakt

Onderzoek toont aan dat u als inwoner van de gemeente Wijchen erg fijn in uw buurt woont. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit eens iets vervelends gebeurt. Zo vinden er bijvoorbeeld ook in uw gemeente regelmatig woninginbraken plaats. Want Wijchen is nou eenmaal geen eilandje. Onder de titel “Wijchen Waakt!” zorgen gemeente, politie én u als bewoner voor een veilige en prettige woonomgeving.

Toolkit

Met Wijchen Waakt willen de gemeente Wijchen en de politie aan alle inwoners vragen extra goed op te letten. U kent als bewoners uw straat, hofje of wijk als geen ander. Als u iets ziet dat verdacht of vreemd oogt, dan vragen wij u meteen de politie te bellen.

Om u te helpen is er een toolkit beschikbaar. Deze toolkit is dé plek voor wanneer u informatie zoekt over de verschillende vormen van preventieve maatregelen op buurtniveau. De toolkit bevat actuele en praktische informatie waarmee u zo aan de slag kunt. Daarnaast wordt er verwezen naar andere websites die u informatie geven over wat u zelf nog meer kunt doen in en rondom uw huis.

Wilt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw wijk?

De gemeente is altijd op zoek naar inwoners die mee willen werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Wijchen. Voor meer informatie over wat de gemeente doet ten behoeve van de veiligheid kunt u bellen met (024) 751 71 11. Wilt u zich aanmelden voor de buurt Whatsapp of heeft u suggesties? Neem dan contact op met Frank Thijssen, opbouwwerker/jongerenwerker bij Meer Voormekaar, (024) 641 84 59.

Misdaad en heling

Bent u benieuwd naar de inbraakcijfers van uw buurt? Klik dan onderaan deze pagina op “Misdaad in kaart”. Ook kunt u hieronder klikken op "Voorkom heling".