De gemeente Wijchen stelt al een aantal jaar geld beschikbaar voor jeugdleden van Wijchense Muziekverenigingen die muziekles volgen. De regeling is sinds 1 februari 2021 uitgebreid met de mogelijkheid om ook subsidie aan te vragen voor jeugdleerlingen die zang-, dans of acteerles volgen. De gemeente betaalt mee aan de kosten van de lessen die jeugdleden en leerlingen volgen bij een vakbekwame docent.

Kennis maken met podiumkunsten

Met deze regeling stimuleert de gemeente kinderen om kennis te maken met podiumkunsten en om ze podiumervaring op te laten doen. Hierbij is het doel om toe te werken naar een voorstelling/optreden op het podium. Dit kunnen uitvoeringen zijn voor muziek, musical, opera, ballet, moderne dans, toneel en kleinkunst.

Meedoen met het orkest

Wij willen ervoor zorgen dat jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen mee kunnen doen met het orkest of de harmonie van de vereniging. Hiervoor heeft een lid minimaal een B muziekdiploma nodig. Daarom ondersteunen wij het behalen van een diploma. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de Wijchense muziekverenigingen nog lang kunnen doorspelen.

Aanvraag indienen

Op www.wijchen.nl/muziek vindt u de voorwaarden voor de vergoeding. U kunt hier ook het aanvraagformulier vinden. U kunt subsidie aanvragen tot 1 mei 2021.