Het lijkt nog heel ver weg, maar voor de Lintjesregen 2021 kunt u nu al aanvragen indienen bij de burgemeester. Iedereen kan een onderscheiding aanvragen voor een inwoner of inwoonster van de gemeente Wijchen. Dit kan tot uiterlijk 1 juli 2020.

Wie komt in aanmerking?

Om voor een lintje in aanmerking te komen, moet de kandidaat zich minimaal vijftien jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving of langere tijd opvallende prestaties hebben geleverd.

Hoe draag ik iemand voor?

U schrijft een goed gemotiveerde brief aan de burgemeester en daarin beschrijft u om wie het gaat en welke activiteiten hij of zij (heeft) verricht. U geeft een uitgebreide toelichting op de werkzaamheden en in welke periodes deze hebben plaatsgevonden. Daarnaast vult u het voorstelformulier volledig in en schrijven minimaal twee van de ondersteuners een motivatiebrief waarin ook zij toelichten waarom deze persoon een lintje verdient. Verstuur deze ondertekende brieven, samen met het voorstelformulier, vóór 1 juli 2020 naar de gemeente Wijchen.

Meer informatie

Het voorstelformulier kunt u downloaden via www.wijchen.nl. Twijfelt u of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan contact op met Sandra Langeslag via s.langeslag@drutenwijchen.nl of via 088 432 71 10.