Dit jaar is er weer kermis in Wijchen. Nog niet helemaal zoals vanouds, maar ondanks Corona proberen we er een mooie kermis van te maken! Gezondheid staat voorop, daarom hebben wij wel een aantal Corona-maatregelen genomen. 

Kermisprogramma 

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen uitgebreid programma. Wel zal burgemeester Marijke van Beek de kermis op vrijdag om 15.00 uur officieel openen bij de ingang aan de Kasteellaan.

Openingstijden kermis

Vrijdag 17 september van 15.00 tot 24.00 uur 
Zaterdag 18 september van 13.00 tot 24.00 uur
Zondag 19 september van 13.00 tot 24.00 uur
Maandag 20 september van 13.00 tot 24.00 uur
Dinsdag 21 september van 13.00 tot 24.00 uur

Prikkelarme start op zaterdag

Zaterdag begint de kermis prikkelarm. Speciaal voor mensen die wel van kermis houden, maar niet van alle prikkels die daarbij horen. De attracties op de Wijchense kermis doen het op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur rustiger aan. Er is dan geen harde muziek, geen licht(effecten) en de attracties draaien wat rustiger. Er gelden normale ritprijzen.
 

Corona maatregelen

Leuk en gezellig dat je naar de Wijchen kermis komt! Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de coronamaatregelen zodat we samen een gezellige en veilige kermis kunnen beleven.

Samen voor een veilige kermis

 • De opstelling van de kermis is anders dan anders. De kermis bestaat dit jaar uit twee delen die met elkaar zijn verbonden. De Kasteellaan en de Kasteeltuin. Zo kunnen we samen het bezoek aan de kermis spreiden. De veiligheid en gezondheid staat ook tijdens de kermis voorop.
 • Er staan hekken om het kermisterrein. Er zijn aparte in- en uitgangen naar en van het kermisterrein. De medewerkers bij de in/uitgangen bewaken de drukte op het kermisterrein. Volgens de landelijke richtlijnen kan er één persoon per vijf vierkante meter worden toegelaten tot het kermisterrein. Is het te druk, dan vragen ze je even te wachten of op een later moment terug te komen. Je kunt dan aansluiten in de wachtrij.
 • De ervaring leert dat het in de middaguren tussen 13.00 en 15.00 uur of tussen 17.00 en 19.00 uur rustiger is op de kermis.
 • Op diverse plekken staan ontsmettingspunten om je handen te desinfecteren
 • Er is een looproute aangegeven om voldoende afstand te houden tot elkaar.
 • Er zijn beveiligingsmedewerkers aanwezig. Zij handhaven de coronamaatregelen.
 • Bezoekers van de kermis hoeven geen corona- of vaccinatiebewijs te laten zien. Ook hoe-ven zij geen mondkapje te dragen.
 • Er zijn gratis plattegronden verkrijgbaar.
 • Horeca en kermis zijn gescheiden. Alcohol is niet toegestaan en niet verkrijgbaar op het kermisterrein.
 • We vragen iedereen om zich te houden aan de 1.5 meter afstandsregel (uitgezonderd huishoudens). Bij alle kermisattracties staan instructies hoe hier mee om te gaan in de attractie. 
 • Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige kermis.

Parkeren Kasteellaan en bereikbaarheid Huis van de gemeente

Parkeerverbod geldt voor:

 • De parkeerplaats bij het oude gemeentehuis: vanaf woensdagochtend 15 september 7.00 uur.
 • Kasteellaan vanaf kruising Meidoornstraat tot aan de Markt: vanaf donderdagochtend 16 september 7.00 uur

Bereikbaarheid Huis van de gemeente

Tijdens de kermis zijn de parkeerplaatsen bij het Huis van de gemeente bereikbaar via de Bronckhorstlaan.
 

EHBO-post en toiletten

In de hal van het Huis van de gemeente zijn medewerkers van het Rode Kruis Wijchen voor eerste hulp bij ongevallen. Hier is ook een invalidentoilet. In de kasteeltuin en langs de Kasteellaan bij het kasteel staan toiletwagens.

Bewaakte fietsenstalling

Stal je fiets in een van de twee bewaakte fietsenstallingen. Bij de Antonius Abt-kerk aan de Oosterweg en tegenover de brandweerkazerne bij het oude Molenhuis. Leden van Badmintonvereniging Smashing beheren de stallingen.