Op vrijdagochtend 10 september reikte burgemeester Marijke van Beek een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw I.E.G. (Ilse) Arts uit Wijchen. 

Tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo behaalde zij met het rolstoelbasketbalteam een gouden medaille. De coach en aanvoerder van het team ontvingen dinsdag het lintje al bij de regeringshuldiging in Den Haag. De overige speelsters krijgen hun lintje in hun eigen woonplaats. Vandaag werd Ilse Arts ontvangen in het Huis van de gemeente. En was aan burgemeester Marijke van Beek de eer om de versierselen die behoren bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau te overhandigen. 

Ilse Arts speelde fanatiek voetbal bij SC Woezik. Tot zij in 2010 een motorongeluk kreeg. Tijdens het revalidatieproces probeerde zij allerlei sporten. Hierbij kwam haar bijzondere talent voor basketbal naar boven. Zij won een bronzen medaille op de Paralympische Zomerspelen in 2016. In 2017 speelde ze op het Europees kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen en in 2018 het Wereldkampioenschap rolstoelbasketbal. Momenteel speelt Ilse Arts bij Hot Rolling Bears in Essen in Duitsland. 

Met haar doorzettingsvermogen en focus op wat wél kan, heeft ze met haar team het maximale uit de Paralympische Spelen gehaald: een gouden medaille. Voor deze bijzondere prestatie ontving zij uit handen van burgemeester Van Beek de Koninklijke onderscheiding.

Burgemeester en wethouders huldigden haar vanochtend persoonlijk. Naar haar eigen wens in klein gezelschap. Met bloemen en iets lekkers bij de koffie.