Op 9 september 2021 tekende wethouder Nick Derks als voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bijsterhuizen samen met Sjors van Heertum, directeur-eigenaar van Molco Car Parts, de koopovereenkomst. Molco Car Parts is een groothandel in auto-onderdelen. Zij gaan nu op Bijsterhuizen een groter warehouse bouwen van ca. 8.500m².

Molco is inmiddels uitgegroeid tot groothandel in auto-onderdelen voor het hele wagenpark. “Wat ons écht onderscheidt, is dat we onze producten direct inkopen bij de bron, zonder tussenhandelaren. Hierdoor kunnen we onze producten voor een betere prijs leveren aan het autobedrijf.”

Eigenaar Sjors van Heertum: “De verhuizing naar een pand waarmee we de opslagcapaciteit tot wel 4 keer vergroten is eerder een noodzaak dan een luxe. Zo kunnen we de groei van onze klanten en het nog verder uitbreiden van ons assortiment doorzetten. De locatie Bijsterhuizen heeft als voordeel dat het door de centrale ligging nog beter bereikbaar is voor onze klanten, leveranciers en vervoerders.”

Wethouder economie Nick Derks: “Ondanks de coronacrisis gaat het goed met de verkoop van bedrijfskavels op Bedrijventerrein Bijsterhuizen. De vestiging van Molco biedt het bedrijf toekomstperspectief. Daarmee is de laatste grote kavel verkocht. Op dit moment onderzoeken we of een duurzame uitbreiding van het bedrijventerrein mogelijk is. Zo kunnen nieuwe bedrijven zich blijven vestigen. Ook bekijken we met de gemeente Nijmegen hoe we het beheer en onderhoud van het terrein voor de toekomst kunnen veiligstellen.”