Lees pagina voor

Langer zelfstandig wonen

Mensen willen graag langer zelfstandig thuis blijven wonen. U kunt hier zelf al veel aan doen door op tijd verbeteringen in uw huis aan te brengen.

Er komt misschien een moment dat u moeite krijgt met het gebruik van het bad of de hoge instap in de douchebak. Daar kunt u nu al op inspelen door uw huis te verbeteren. Het fijne daarvan is dat u de verbeteringen in huis nu al kunt gebruiken. Het is prettiger en veiliger wonen in uw huis. Misschien voorkomt u ook dat u al vroeg extra zorg nodig heeft.

Woning verbeteren

U wilt graag veilig en prettig wonen. Op de website van Mijn Huis Op Maat (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie om uw woning te verbeteren. U kunt eenvoudig zelf een test doen.

U kunt hiervoor ook een beroep doen op een woonadviseur, een deskundige op het gebied van bewust wonen. Bij MeerVoorMekaar (Deze link gaat naar een externe website) kunt u zich aanmelden voor een huisbezoek van zo’n adviseur via telefoonnummer 024 641 84 59. De woonadviseur maakt een afspraak met u bij u thuis. Dat kan voor huur- en koopwoningen. U bepaalt uiteindelijk natuurlijk zelf wat u gaat verbeteren aan uw woning. Huurt u een woning bij Talis of De Kernen? Neem dan na het advies contact op met u verhuurder. Zij informeren u dan over de mogelijkheden.