De ‘Lekker Anders Dag’ is genomineerd voor de Verkeersprijs

De Lekker Anders Dag is een project dat prettig verkeer stimuleert. Het is genomineerd voor de Nationale VerkeersVeiligheidsprijs 2020. Als een van de eerste gemeentes in Nederland daagde Wijchen kinderen en hun ouders uit om de weg naar school er af en toe anders uit te laten zien. Inmiddels plannen de honderden Wijchense gezinnen die meedoen regelmatig hun eigen Lekker Anders Dagen en zorgen ze ervoor dat hun dagelijkse tocht naar school bijzonder blijft.

Wat begon met een mooi feestje op de Wijchense schoolpleinen, is uitgegroeid tot een initiatief dat landelijke aandacht trekt. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is in het leven geroepen door onder andere het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. We mogen nog een paar dagen onze stem uitbrengen, zodat we met Lekker Anders Dag hopelijk de Verkeersprijs in de wacht slepen.

Eind november 2020 is de feestelijke uitreiking tijdens een speciaal congres in de Jaarbeurs, Utrecht.

Alle genomineerden mogen tot 1 juni stemmen werven voor hun inzending. Stemmen voor onze eigen kandidaat Lekker Anders Dag kan via www.lekkerandersdag.nl. Daar kun je ook je gegevens achterlaten om kans te maken op een dagje uit naar Burgers’ Zoo voor het hele gezin.