Op 23 september vorig jaar werd het Wijchense Sportakkoord ondertekend door ongeveer 70 partners. En zij hebben sinds die tijd niet stilgezeten. Het kernteam heeft 3 mooie plannen goedgekeurd. Die initiatieven krijgen geld uit het lokale Sportakkoord om de plannen uit te voeren.

Paul Loermans, wethouder sport, is erg blij: “Ondanks de coronacrisis zijn er prachtige initiatieven van de grond gekomen. We hebben er een pumptrackbaan en een tijdelijk beachveld bij. En er komt een buiten trimbaan. Het doel van het Sportakkoord is dat iedere inwoner van de gemeente Wijchen meer gaat bewegen, voor een gezonder leven. Lekker buiten kunnen sporten en bewegen bleek in corona-tijd nog veel belangrijker te zijn. Dus ik ben heel erg blij met deze sportieve aanwinsten in Wijchen.”

Pumptrackbaan Wijchen-West

Olaf van Kolck en FietsCrossVereniging Wycross maakten een plan voor een Pumptrackbaan in Wijchen-West. Een Pumptrack is een baan van asfalt met bulten, kuilen en bochten. De baan is voor jong en oud. Je kunt er overheen op je loopfiets, step, skateboard, BMX-fiets of skates. De Pumptrackbaan is over een paar weken helemaal klaar. De baan kan open als het asfalt is uitgehard, de lijnen erop staan én het gezaaide gras goed groeit.

Tijdelijk beachveld bij sportcentrum Arcus

Volleybalvereniging Trivos diende samen met Handbalvereniging The Flyers en Sportcentrum Arcus een aanvraag in voor een tijdelijk beachveld. Het veld is aangelegd. Alle sportverenigingen in de gemeente Wijchen kunnen hier gratis gebruik van maken. Sportcentrum Arcus beheert het beachveld. Vereniging die hier willen sporten, nemen contact op met Sportcentrum Arcus.

Trimbaan Valendriese Heuvels

Het kernteam besloot ook om een bijdrage te leveren voor de bouw/aanleg van een buiten trim- / beweegbaan. Alle inwoners van de gemeente Wijchen mogen de baan gebruiken. Dit project komt tot stand in samenwerking met verschillende partners, waaronder het Pro College. Bij de start van het nieuwe schooljaar, september, is gestart met de uitvoering.

Meer informatie

Verenigingen of organisatie die aan de slag willen met een actie of initiatief kunnen terecht op www.sportakkoordwijchen.nl Daar lees je meer over de doelstelling van het Wijchense Sportakkoord, hoe je een aanvraag kunt doen en waar deze aan moet voldoen. Voor vragen kunt u mailen naar sportakkoord@wijchen.nl.