Jaarlijks krijgen ruim 30.000 huishoudens met een scheiding te maken. Omdat u dan zoveel keuzes moet maken, kunt u flink struikelen over geldzaken. Scheiden is een emotionele gebeurtenis, u denkt dan niet snel aan de gevolgen van een ander inkomen of het aanvragen van toeslagen als u bijvoorbeeld alleen komt te staan.

Wat kunt u zelf doen?

Het Nibud heeft een Geldplan Scheiden gemaakt waarmee u inzicht kan krijgen in uw situatie. Ook maakt het Geldplan duidelijk welke onderwerpen nog meer spelen rondom scheiden. Het verwijst ook naar andere instanties waar u naar toe kan gaan. U vindt het Geldplan op www.nibud.nl/geldplan-scheiden

Hoe kan de gemeente u helpen?

Heeft u een laag inkomen dan kan de gemeente u helpen. Als u gaat scheiden betekent vaak dat het inkomen zal afnemen. Uitgaven nemen toe doordat beiden eigen woonkosten en bijvoorbeeld energielasten krijgen. Wij kunnen samen met u in een budgetadviesgesprek uw huidige inkomsten en uitgaven inzichtelijk maken. Als dat helder is, kunnen we met u uw nieuwe situatie invullen. Zo komen we te weten of er maatregelen genomen moeten worden of dat er bezuinigd moet worden. Maar ook kunt u zien of er ruimte is om te sparen. Zo houdt u grip op uw geld. Daarnaast kunnen wij u in contact brengen met andere partijen die u met uw andere vragen of problemen verder kunnen helpen.

Wilt u hulp van de gemeente? Neem dan contact op met 088 432 7000 en geef aan dat u een afspraak  voor een budgetadviesgesprek wil maken. Of vul het aanvraagformulier op onze website in: www.wijchen.nl/geldzorgen.